Divizia de consultanta si servicii IT a Grupului Softwin, ASCENTA, a semnat un parteneriat cu SER Solutions Romania, filiala locala a grupului german SER, parteneriat prin care firmele cliente ale Ascenta vor putea beneficia de solutii avansate de management al informatiilor (Enterprise Content Management).

„In urma acestui acord, Ascenta va oferi consultanta pentru managementul informatiilor, gestiunea arhivelor si documentelor si va oferi produsele SER pe piata locala. Compania germana ofera aplicatii pentru stocarea, arhivarea si regasirea usoara a documentelor, managementul inregistrarilor de date si solutii pentru optimizarea activitatilor legate de acest subiect.

Aplicatiile sunt atat pentru mediul de business, cat si pentru segmentul e-guvernare”, se arata intr-un comunicat transmis de companie.

"Cei 16 ani de experienta in solutii IT complexe recomanda Softwin, prin divizia Ascenta ca partenerul perfect pentru piata romaneasca, care sa ofere clientilor nostri solutii de calitate si servicii de consultanta pentru solutiile DOXiS Enterprise Content Management", a declarat Hartmut Gailer, Managing Director S.E.R. Solutions Romania.

Divizia ASCENTA este specializata in servicii de consultanta si management al afacerilor, pe baza solutiilor IT, precum si servicii de integrare a solutiilor si dezvoltare de aplicatii software la cheie.

"Largirea portofoliului ASCENTA cu suita de aplicatii a companiei SER are loc intr-un moment oportun. La ora actuala circa 60% din informatiile detinute de companiile romanesti se afla sub forma documentelor pe hartie, dar estimam ca acest procent va scadea la 35% pana in 2010, in favoarea documentelor electronice si al bazelor de date structurate.

La baza acestui proces se va afla nevoia din ce in ce mai acuta a companiilor de a gestiona eficient fluxurile informationale si volumele de documente in continua crestere”, a spus Horatiu Berdila, Director Comercial Ascenta.

„Piata romaneasca de management al informatiilor a crescut considerabil in ultimii ani, de la 5,4 milioane in 2005, la peste 7,5 milioane in acest an.

Se estimeaza ca, in 2010, ea va ajunge la o valoare de peste 13 milioane USD, perioada in care, companiile vor lua in considerare principalele avantaje ale acestor aplicatii: productivitate, economie de timp, spatiu si resurse umane”, se mai arata in comunicat.