Nokia a anuntat, joi, ca profitul net aferent trimestrului doi din acest an a crescut cu 148% fata de perioada similara a anului trecut, pana la valoarea de peste 2,82 miliarde euro, fapt care a generat cresterea cotatiei titlurilor Nokia pana la cel mai ridicat nivel inregistrat in ultimii cinci ani, relateaza Reuters.

Rezultatele inregistrate de cel mai mare producator mondial de telefoane mobile se datoreaza cererii puternice de dispozitive mobile venita din partea pietelor asiatice.

Actiunile companiei s-au apreciat cu 8% dupa publicarea rezultatelor, pana la valoarea de 22,25 euro/titlu, pana la 12:10 GMT, nivel al cotatiei nemaintalnit de la inceputul anului 2002.

Profitul operational al companiei finlandeze a avansat cu 57% pana la peste 2,35 miliarde euro, iar vanzarile au crescut cu 28% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la valoarea de peste 12,58 miliarde euro.

Nokia va atinge cota de piata de 40% in a doua jumatate a anului

In trimestrul doi al acestui an, Nokia a vandut 100,8 milioane de telefoane mobile, mai mult decat cei mai apropiati trei rivali la un loc si a estimat ca a ajuns la o cota de piata de 38%, peste asteptarile analistilor, care prognozasera o cota de piata de 37,7% si peste cota de piata de 34% inregistrata anul trecut.

Conform Reuters, operatorul finlandez detine si a reusit sa-si pastreze o pozitie puternica pe pietele din China si India. Potrivit estimarilor analistilor companiei Strategy Analytics, Nokia va atinge cota de 40% in a doua jumatate a acestui an.

Citeste amanunte si pe blogul lui Liviu Moldovan