Acestia vor sa le cumpere drepturile litigioase, pentru ca stiu ca pe masa Guvernului asteapta - de trei luni - un proiect de hotarare prin care Executivul va da municipalitatii 20 de hectare ale Administratiei Domeniilor Statului (ADS)

cu scopul clar de restituire pentru fostii proprietari din Calea 13 Septembrie, din Bulevardul Mircea Voda (unde Videanu vrea sa con?struiasca

Esplanada, impreuna cu firma Trigranit) si pentru cei care au avut terenuri intre Palatul Parlamentului si Academia Romana (unde vor fi con?struite sedii ale ministerelor).

„Nu merita sa dam aproape 40 de milioane de euro fostilor proprietari pentru terenurile pe care le-au avut, mai ales ca procedura este si foarte greoaie.

De aceea, am propus Guvernului sa ne dea, pentru restituire prin compensare, 20 de hectare de teren al ADS care se afla vizavi de Aero?portul Baneasa, pe care vreau sa-l viabilizez inainte de a-l restitui”, ne-a declarat primarul Adriean Videanu.

Terenurile din zona inverzita aflata in nordul orasului sunt cele mai cautate de agentii imobiliari si valoarea lor va creste si mai mult dupa ce municipalitatea le va parcela si le va asigura utilitatile.

Integral in Gandul