Presedintele Traian Basescu ”dezaproba modul lipsit de demnitate in care unii politicieni aleg sa isi sustina nevinovatia, incercand sa inventeze conspiratii politice si lansand acuzatii fara acoperire la adresa unor institutii ale statului", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Reactia sefului statului vine dupa ce primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a spus miercuri ca a fost chemat la DNA in urma unui telefon dat de presedinte.

Seful statului considera ca oamenii politici, indiferent de partidul din care fac parte, trebuie sa aiba o conduita demna in fata justitiei, chiar daca se afla intr-o situatie dificila, "generata, probabil, de propriile lor fapte", se mai arata in comunicat.

Presedintele Basescu apreciaza faptul ca "institutiile care administreaza justitia in Romania nu mai au complexe in fata oamenilor care detin putere sau bani si le incurajeaza sa isi faca in continuare datoria".

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a declarat, miercuri, ca a fost chemat la Directia Nationala Anticoruptie dupa un telefon dat de Traian Basescu, care a fost deranjat de un sondaj care arata ca actualul edil ar castiga din nou alegerile locale, in defavoarea celui preferat de presedinte.

Primarul Constantei, Radu Mazare, s-a prezentat miercuri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a fi audiat in calitate de invinuit in dosarul in care procurorii fac verificari privind activitatea Primariei Constanta.

In acest dosar sunt vizate mai multe schimburi de terenuri, vanzarea unui teren din zona Cazinoului din Constanta si o licitatie organizata pentru achizitionarea de instalatii electrice destinate impodobirii orasului pentru sarbatorile de iarna. Dosarul a fost constituit dupa ce DNA s-a autosesizat in aprilie 2005.

Primarul Constantei este cercetat de DNA in mai multe dosare. In martie anul acesta, procurorii anticoruptie au dat solutia de neincepere a urmaririi penale intr-un alt dosar, care il viza pe Mazare. Ancheta viza activitatea din ultimii cinci ani de la primaria municipiului Constanta si se afla in faza cercetarilor preliminare.