Mediesenii au adus un ultim omagiu cantaretului, actorului si omului de radio Florian Pitis, miercuri, 8 august, la trei zile de la trecerea in nefiinta a renumitului artist. Manifestarea a fost organizata de Primaria Municipiului Medias, prin Directia Municipala pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret.

Evenimentul a debutat cu o scurt moment religios, dupa care toti cei prezenti in sala de lectura a Bibliotecii Municipale, loc ce s-a dovedit neincapatoare, au avut sansa sa retraiasca ultimul concert sustinut de Florian Pittis la Medias, in cadrul unul colaj de secvente special realizat pentru acest eveniment.

Vorbitorii au evocat figura artistului si imensul impact pe care Florian Pittis l-a avut asupra generatie lor si nu numai.

Cu prilejul acestui ‘In memoriam Florian Pittis’ a fost deschisa o expozitie de fotografie realizata de Ionut Balcau. Cei prezenti la manifestare au putut viziona ultimul concert sustinut de Florian Pittis la Medias, alaturi de Ducu Bertzi si Marius Batu, in data de 14.07.2007 cu prilejul celei de-a treia editii a Festivalului ‘Medias, Cetate Medievala 2007’. Filmul a fost realizat de Andi Vilhelem.

Deasemenea, a fost deschisa si o expozitie cu articole din presa.