Previziunile hidrologilor pentru acest sfarsit de saptamana incep sa se adevereasca. In noaptea de sambata spre duminica, in orasul Draganesti, din judetul Olt au cazut precipitatii de 125 de litri/mp, inundand sute de case si gospodarii. Potrivit Rador, Drumul National care strabate localitatea a fost acoperit de apa.

Comunitatile locale pentru situatii de urgenta actioneaza pentru evaluarea pagubelor si pentru evacuarea apelor din case si gospodarii.

In comuna Barla, din judetul Arges, cinci gospodarii au fost lovite de viitura. De asemenea, alte 7 case din comuna argeseana Lunca Corbului au fost afectate de ploaia torentiala care a cazut sambata noaptea, transmite Realitatea TV.

Acoperisurile mai multor locuinte si peste 20 de autoturisme din comuna Farcas, judetul Dolj au fost avariate de grindina care a cazut in zona. Locuitorii comunei spun ca bucatile de gheata erau cat pumnul.

In noaptea de vineri spre sambata, o viitura puternica a afectat localitatea Moeciu de Sus din judetul Brasov. Peste o suta de case au fost inundate, iar zeci de turisti sunt blocati pe Valea Popii, transmite corespondentul Hotnews.ro.

Autoritatile brasovene au reusit, in jurul orei 14.00, sa deblocheze o portiune a drumului judetean dintre Moeciu de Sus si Moeciu de Jos, astfel incat turistii sa poata pleca acasa.

In judetul Valcea DN 7A este inchis pe un fir pe tronsonul Malaia-Voineasa, pana la deblocarea acestuia recomandandu-se ca turistii care vor sa plece din Voineasa sa foloseasca DN 7A, pe ruta Voineasa-Obarsia Lotrului-Petrosani. In acest judet, cantitatile de apa au depasit recordul ultimilor 30 de ani, informeaza Rador.

La Malaia, s-au inregistrat 152 de litri pe metru patrat, iar in satele din vecinatatea raurilor Bistrita, Bistricioara, Ursani si Luncavat cantitatile de precipitatii au variat intre 94 si 119 litri pe metru patrat.

Si Transfagarasanul a fost blocat intre kilometrii 95 si 102, din cauza bucatilor de stanca si copacilor adusi pe sosea in urma ploilor torentiale. Zeci de turisti au fost nevoiti sa astepte in masini deblocarea drumului pe un sens.

Pe Valea Oltului, traficul se desfasoara normal. In schimb, pe DN 7A, Brezoi-Petrosani, intre kilometrii 17 si 32, carosabilul a fost acoperit cu mari cantitati de stanci si grohotis in 13 puncte.

Realitatea TV transmite ca 35 de copii au ramas izolati in zona Voronet, din judetul Suceava, dupa ce viiturile au rupt un pod si au distrus un drum de acces. Alte 30 de case de vacanta au ramas si ele izolate din cauza apelor.

O furtuna puternica a izbucnit, sambata dupa-amiaza, in judetul Timis. In doar cateva minute, mai multe strazi din Timisoara au fost inundate, iar cativa copaci au fost doborati de vantul care a batut cu aproximativ 80 de km/h. Patru autovehicule au fost avariate. Au fost inundate cateva locuinte, precum si subsolul Operei din Timisoara si al spitalului de Pediatrie.

Ploile torentiale afecteaza si judetul Gorj. O femeie de 78 de ani a murit inecata pe camp, dupa ce a fost luata de ape. In mai multe localitati a cazut grindina, iar un copac s-a prabusit pe Drumul national 66, in localitatea Branesti