Sotia lui Omar Hayssam, Adela, impreuna cu cei sapte copii, au parasit, marti noaptea Romania, cu destinatia Siria. Ei au plecat de pe Aeroportul International Henri Coanda cu o cursa a companiei Sirian Air, transmite Radio Romania Actualitati.

Adela Omar primise, marti, de la Tribunal decizia definitiva prin care li se permite copiilor sa paraseasca Romania. Potrivit deciziei instantei, copii pot pleca din tara, dar trebuie sa se intoarca pana pe 15 septembrie, cand incepe noul an scolar.

In cazul in care nu se vor mai intoarce in tara, Adela Omar risca sa suporte consecintele nerespectarii unei hotarari judecatoresti.

Omar Hayssam, este dat in urmarire internationala, el fiind condamnat la 20 de ani de detentie, pentru acte de terorism in dosarul rapirii celor trei jurnalisti romani la Bagdad.

In primavara anului trecut, Curtea de Apel Bucuresti a decis judecarea lui Hayssam in stare de libertate, din motive medicale. Ulterior, anchetatorii au stabilit ca omul de afaceri romano-sirian a parasit ilegal tara, pe numele sau fiind emis un mandat de urmarire internationala.