Ronald Malak a fost numit noul CEO al GE Money Romania, divizia de servicii financiare de retail a companiei General Electric, se arata intr-un comunicat al companiei. Din luna ianuarie si pana in prezent, Mark Hampson a ocupat, pe langa rolul de integration leader pentru cele trei companii detinute de GE Money in Romania, si pe cel de CEO interimar.

„Hampson va ramane integration leader, continuand sa se ocupe de integrarea celor trei companii. In perioada urmatoare, Mark Hampson si Ronald Malak vor lucra impreuna pentru ca preluarea responsabilitatilor aferente pozitiei de CEO al GE Money Romania sa fie cat mai usoara”, se mai arata in comunicat.

Ronald Malak are peste douazeci de ani de experienta in consumer finance la nivel international, din care sase ani i-a petrecut coordonand divizii de servicii financiare de retail in tari din Europa Centrala si de Est (ECE).

El s-a alaturat echipei GE anul acesta din pozitia de director general al CitiFinancial Europa Centrala si de Est. Principalele sale responsabilitati in functia anterioara au fost infiintarea si cresterea de noi business-uri de consumer finance intr-o serie de tari din ECE, printre care se numara si Global Consumer Group, companie a Citigroup in Romania.

Inainte de Citigroup, Malak a lucrat timp de opt ani pentru Associates First Capital Corporation, una din cele mai mari companii multinationale de consumer finance, sase ani pentru Progressive Corp, doi ani pentru Standard Oil si trei ani pentru Colgate-Palmolive.

Ronald Malak are un Master in International Management la Thunderbird School of Global Management (Glendale, Arizona) si un doctorat la Kent State University (Kent, Ohio). Noul CEO al GE Money Romania este cetatean american de origine slovaca si vorbeste engleza, germana, ceha si slovaca.

GE Money, divizie a companiei General Electric, detine active in valoare de 190 miliarde de dolari si este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare pentru consumatori, retaileri si dealeri auto din 54 de tari.

Cu sediul in Stamford, Connecticut, Statele Unite, GE Money ofera la nivel global o gama larga de produse, printre care se numara carduri de credit, credite de consum, credite si leasing auto, credite ipotecare, credite de refinantare, imprumuturi pentru nevoi personale cu garantii imobiliare, produse de asigurare complementare produselor de credit.

GE Money a intrat pe piata din Romania in trimestrul al treilea al anului 2006 prin achizitionarea celor trei societati specializate in servicii financiare non-bancare: Leasemart Holding BV, ce detine compania Motoractive Leasing, Ralfi IFN SA, companie care ofera credite de consum sub numele Estima Finance, si Domenia Credit IFN SA.