Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat miercuri ca pensionarii din Justitie si din Armata, care locuiesc in mediul urban, vor primi carduri pentru plata pensiilor, potrivit NewsIn.

De asemenea, Vosganian a mai spus ca Posta Romana va fi supusa unui audit pentru evaluarea costurilor cu distribuirea pensiilor la domiciliul cetatenilor, iar comisionul acordat companiei va scadea, din 2008, proportional cu majorarea pensiilor.

"Am dispus un audit sever la Posta Romana pentru evaluarea costurilor. Nu este posibil ca de la 1 ianuarie 2007, de cand am majorat pensiile cu 70%, cheltuielile bugetare cu plata comisionului catre Posta Romana sa creasca tot cu 70%. Vom reduce comisionul proportional cu cresterea pensiilor", a explicat Vosganian.

Legat de propunerea de distribuire a pensiilor pe card bancar, Vosganian este de parere ca sistemul bancar este capabil sa faca aceasta operatie.

“Nu am stabilit inca prin ce banca se va face distribuirea pensiilor, insa prima optiune va fi cea a salariatului. Este o decizie care va duce la capitalizare bancara si la emanciparea mentalitatii", a adaugat Vosganian.

La inceputul lunii august, ministrul Muncii, Paul Pacuraru, propunea micsorarea comisionului acordat Postei Romane pentru distribuirea pensiilor de la 1,3% la 0,7%, deoarece pensiile au crescut. Ministrul a mai spus ca Posta va incasa in 2007 pentru plata pensiilor peste 82 de milione de euro, fata de 65 de milioane de euro, in 2006.