Politia spaniola cauta patru romani dati disparuti intr-o zona de langa Sevilla, relateaza NewsIn. Acestia faceau parte dintr-un grup de 31 de imigranti veniti la munca in Spania. Muncitorii isi acuza angajatorii de rele tratamente, a declarat marti consulul Romaniei la Sevilla, Monica Stirbu.

Romanii ar putea fi victime ale unor traficanti de carne vie. Muncitorii plecasera la cules de masline si struguri si sosisera in Spania la data de 5 septembrie, fiind adusi de doua persoane din Bucuresti. Angajatorii nu numai ca nu i-au platit, dar i-au amenintat, i-au batut si i-au abandonat pe camp.

"Au fost pusi sa doarma pe pamant, si-au incropit din nailon niste adaposturi, au fost batuti cu sabiile, cu rangile, cu batele si dusi la munca de la 4 dimineata la 11 noaptea. Le-a fost greu sa se orienteze unde anume au fost dusi la munca, pentru ca plecau noaptea si veneau noaptea", a declarat Monica Stirbu.

Romanii au reusit sa fuga sambata noaptea din locul unde erau tinuti. "Sambata noaptea au fugit, au iesit in autostrada si acolo, dintr-o benzinarie, au spus ca sunt aproape de Sevilla. Le-am dat adresa consulatului nostru si au plecat pe jos oamenii. Au ajuns duminica in Sevilla, pe jos, in jurul orei 1.00, la consulatul nostru", a explicat Monica Stirbu.

Ea a precizat ca la sediul consulatului au ajuns numai 27 de romani, patru fiind dati disparuti. Consulatul roman de la Sevilla a luat toate masurile pentru aducerea romanilor in tara.