Timp de doua saptamani, sapte inspectori ai Hidroelectrica au verificat documentele, contractele si achizitiile sucursalei Portile de Fier Drobeta-Turnu-Severin.

Astazi ei vor trimite constatarile din actul de control catre Corpul de Control al Primului-Ministru, dupa cum ne-a spus Traian Oprea, directorul general al Hidroelectrica.

Verificarile au avut la baza articolele din „Evenimentul zilei” in care fostul revizor contabil de la SH Portile de Fier, Ion Vlad, semnala o serie de nereguli in controalele pe care le facuse la uzina.

„95% din cele semnalate sunt povesti, iar restul sunt neglijente care nu au implicatii economice”, ne-a spus Traian Oprea. El a mai spus ca „sumele despre care s-a spus ca au fost fraudate sunt mici, iar o parte au fost recuperate, cat despre povestea cu becurile, este doar o greseala de inregistrare in gestiune”.

Pentru unitatea Hidroelectrica au fost achizitionate pentru retehnologizare, de la firma germana VA Tech Hidro LTD, becuri de 60 W in valoare de 2,26 milioane lei si de 40 W ce costau 315.000 lei vechi bucata.

de Catalin Balan

integral in EvZ