Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat luni aviz de la Cotroceni pentru cercetarea fostului ministru al economiei si comertului, Codrut Seres, in doua cauze: cea privind divulgarea de secrete economice si cea privind Hidroelectrica.

Presedintia Romaniei a anuntat pe site-ul sau ca solicitarea DNA cu privire la inceperea urmaririi penale fata de Paul Pacuraru si Codrut Seres va fi luata in discutie de "Comisia speciala" in urmatoarele sale sedinte.

Seres a declarat ca este vorba despre reluarea procedurilor in dosar, dupa ce acum, potrivit deciziei Curtii Constitutionale, este nevoie de avizul Comisiei de la Palatul Cotroceni.

In primul dosar, 147/D/P/2007, Seres si Zsolt Nagy sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de tradare prin transmitere de secrete si constituirea unui grup infractional organizat care actioneaza in mod coordonat in scopul divulgarii secretului economic.

In cel de-al doilea, 151/D/P/2005, potrivit Parcetului "se efectueaza cercetari privind savarsirea infractiunilor de subminare a economiei nationale si sprijinire a unei asociatii infractionale, de catre Seres Ioan Codrut, in cauza fiind dispusa inceperea urmaririi penale fata de mai multe persoane cu rol decizional in cadrul SC Hidroelectrica SA".