Cel mai gras bebelus din Rusia, nascut pe data de 17 septembrie, la o clinica din orasul siberian Aleisk, are grave probleme de sanatate, a anuntat pediatrul sef de la maternitatea unde este internat copilul. Micuta Nadezhda, a venit pe lume pe data de 17 septembrie si cantarea la nastere 7,75 de kilograme.

Anterior, medici materninatii au anuntat ca fetita se dezvolta normal, iar toate functiile vitale functioneaza satisfacator, noteaza publicatia RIA Novosti.

„Bebelusul este tinut in permanenta sub observatie intr-un departament special, la clinica Barnaul, din cauza unor probleme cardiace grave”, a declarat doctorul Galina Kagirova, precizand ca majoritatea copiilor care se nasc cu o greutate mai mare de cinci kilograme au probleme de sanatate, iar micuta Nadezhda nu face exceptia.

Mama fetitei, Tatiana Khalina, in varsta de 42 de ani, a nascut-o pe Nadezhda, prin cezariana si a declarat ca nu este surprinsa de greutatea bebelusului. Ea mai are alti 11 copii, opt fete si trei baieti, toti cantarind in jur cinci kilograme la nastere.

Potrivit Guinness Book, cel mai gras bebelus din lume s-a nascut in 1939, in Illinois, Statele Unite si cantarea 13,26 kilograme la nastere. El a murit insa cateva ore mai tarziu din cauza unor probleme respiratorii.

Greutatea normala a unui copil la nastere este in jur de 3,2 kilograme.