Toate pachetele de programe din grila - peste 75 - pot fi acum urmarite cu 40 de lei pe luna (cu tot cu TVA), daca se achizitioneaza cartela Focus Sat Total. Este vorba practic de o reducere cu 33%.

De asemenea, cartelele de activare a serviciului si cartelele de reincarcare a Pachetului Familia (cu 66 de programe generale) sau a Pachetului Cinema (HBO ± Cinemax) au preturi reduse cu 25%.

Mentionam ca este vorba despre singurul operator de televiziune digitala prin satelit care are un sistem de plata flexibil, prin cartele preplatite, consumatorul avand posibilitatea de a-si alege perioada de timp pentru care sa plateasca (o luna, 3 luni, 6 luni sau 12 luni), cu posibilitate de prelungire a perioadei de vizionare atunci cand doreste.

Astfel, o cartela de activare de 2 luni (ce permite vizionarea pachetelor Familia si Aventura) costa acum 45 RON (incl. TVA), in loc de 60 lei (incl. TVA), iar una de activare pentru 6 luni - 75 RON, in loc de 100 lei. Pentru cartelele de reincarcare, tariful pentru o luna este de 15 RON (incl. TVA), in loc de 20 lei (incl.

TVA), pentru 3 luni este de 45 RON, in loc de 60 lei, pentru 6 luni - 90 RON, fata de 120 lei si pentru un an 180 RON, fata de 240 lei.

Prima veste despre scaderi de preturi a fost data, insa, de Romtelecom, pentru serviciul sau Dolce.

Operatorul a redus tariful minim (pentru pachetul de baza, cu 47 de canale) la doar 1,95 euro (circa 7,5 lei, cu TVA), pentru o perioada promotionala de 6 luni sau un an, in functie de abonamentul contractat.

Din pacate, acest lucru este valabil numai pentru cei care au si calitatea de abonat la serviciile de telefonie. Ceilalti sunt taxati cu 5 euro pe luna (circa 19,9 lei, cu TVA), adica de doua ori si jumatate mai mult.

In schimb, diferenta nu mai este atat de mare in cazul abonamentului care cuprinde toate programele din grila - 70 de canale - si care costa 9,35 euro (circa 37 RON, cu TVA) pentru primul segment de clienti, in perioada promotionala si 11,3 euro (circa 45 lei) in rest, fata de 12,4 euro (circa 49 RON, cu TVA) pentru cei care nu utilizeaza reteaua Romtelecom.

Un articol de D.R.

Integral in Romania libera