Vedeta italiana de origine romana, Ramona Badescu, a fost aspru criticata si ironizata de presa din Peninsula, dupa ce a aparut, la sfarsitul lunii septembrie, intr-o emisiune televizata pentru a lua apararea comunitatii romanesti.

Prezenta in studioul productiei "Porta a porta" de la Rai Uno, moderata de un celebru realizator italian, Bruno Vespa, bruneta s-a straduit sa sustina punctul de vedere al cetatenilor romani cinstiti ce muncesc pentru un trai mai bun in Italia si care se delimiteaza de faptele ilegale ale conationalilor lor, insa nu a avut prea mult succes, intrucat era concurata emotional de un alt invitat,

nimeni altul decat fiul celor doi batrani ucisi intr-un celebru jaf de langa Venetia, pus la cale, printre altii, si de un roman.

Potrivit unor surse din media italiana, cantareata a fost pedepsita cu cronici dure tocmai pentru ca a avut curajul sa-si sustina cauza pana in panzele albe. "Inainte sa devin faimoasa, in ochii italienilor eram o alta fata frumoasa, din Est, care parea usor de cucerit. Ca si cum am fi stigmatizati, suntem perceputi ca persoane imorale.

Acestea sunt prejudecati care imi amintesc de cele pe care le aveau americanii despre voi (n.r. - italieni), dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Toti erati mafioti", a spus vedeta in apararea conationalilor ei.

Integral in Cancan