Presedintele rus Vladimir Putin a fost informat cu privire la o tentativa de asasinat ce ar urma aiba loc, marti, in timpul vizitei sale la Teheran. Potrivit agentiei ruse Interfax, citata de AFP, surse din cadrul serviciilor speciale ruse au afirmat ca o banda de atentatori sinucigasi ar incerca sa il omoare pe liderul de la Moscova.

Contactat telefonic de agentia France Presse, Kremlinul a refuzat orice comentariu pe aceasta tema. "Nu putem comenta aceasta informatie, insa confirmam ca presedintele a fost instiintat", a declarat un purtator de cuvant al lui Putin.

Ministerul de externe al Iranului a respins zvonurile, spunand ca acestea sunt "complet nefondate si fac parte din razboiul psihologic al inamicilor” care vor sa strice relatiile dintre Iran si Rusia.

Putin va merge la Teheran pentru a-si consolida relatia personala cu omologul sau Mahmoud Ahmadinejad si a cultiva relatiile deosebite cu aceasta tara, aflata in vizorul Occidentului.

Potrivit BBC News, de cand Vladimir Putin a devenit presedinte, in decembrie 1999, mai multe comploturi de asasinare impotriva sa au fost descoperite in timpul unor vizite in strainatate.

La putin timp de la inceperea mandatului de presedinte, serviciile de securitate ucrainene au spus ca au dejucat o tentativa de ucidere a lui Putin la o reuniune neoficiala a CSI, desfasurata la Ialta.