Comisia Europeana (CE) a anuntat ieri ca Microsoft a convenit sa ia masuri privind respectarea normelor de concurenta, informeaza agentia de stiri Reuters.

In anul 2004, executivul Uniunii a hotarat sa sanctioneze Microsoft cu o amenda-record, peste 400 de milioane de euro, si a solicitat modificarea unor practici comerciale ale Microsoft, considerand ca grupul american a folosit sistemul de operare Windows, care ruleaza pe aproximativ 95% din calculatoarele si serverele din lume, pentru a inlatura companiile concurente din productia de software.

Executivul european a aratat, in iulie 2006, ca grupul nu a respectat decizia din 2004, si a decis sa impuna o amenda suplimentara de 280,5 milioane de euro, aratand ca ar putea urma noi penalizari.

Microsoft a sustinut, trei ani la rand, ca intentioneaza sa se conformeze deciziei Comisiei, dar nu a indeplinit niciodata standardele impuse.

„Ne-am asigurat ca Microsoft va parcurge de acum etapele necesare pentru a-si respecta obligatiile prevazute prin decizia Comisiei Europene din anul 2004”, a anuntat CE.

de Adrian Popa

integral in EvZ