Ambasadorul Romaniei la Madrid, Maria Ligor, a primit Premiul Ciudadano in semn de recunoastere pentru contributia comunitatii romane la societatea si economia Spaniei. Premiul a fost acordat la 23 octombrie, la Madrid, in cadrul celei de-a cincea editii a Galei Ciudadano si a fost atribuit si Asociatiei Culturale de Sprijin si Integare a Romanilor din Alcala de Heneres.

In interventia sa din cadrul ceremoniei de decernare, ambasadorul roman a adus multumiri pentru aceasta forma de recunostere publica a contributiei pozitive a populatiei imigrante, indeosebi a celor peste jumatate de milion de cetateni ai Romaniei care traiesc si lucreaza in prezent in Spania.

Printre premiatii acestei editii s-au numarat personalitati ale spatiului public spaniol, asociatii si proiecte remarcabile, precum Parintele Angel Garcia, fondator al asociatiei Mesagerii Pacii, judecatorul Baltazar Garzon, pentru activitatea sa in slujba dreptului in combaterea terorismului si a impunitatii internationale, Asociatii Abogados de Atocha

(victime ale unui atentat terorist acum 30 de ani), Jose Maria Cuevas, pentru activitatea sa in fruntea Confederatiei Patronale Spaniole etc.

Premiile „Ciudadanos” sunt decernate anual de catre Grupul de Televiziune Digital Terestra si Asociatia de Entitati de Radio si Televiziune Digitala din Spania drept recunoastere fata de persoane, institutii, comunitati sau proiecte care sprijina solidaritatea sociala.