Presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, a declarat ca informatiile publicate de Interfax conform carora KazMunayGaz vrea sa contacteze un credit de trei miliarde de dolari pentru a finanta preluarea a 75 la suta din Rompetrol sunt “speculatii”.

"Am vazut si eu in presa aceste speculatii. Eu stiu ca totul e perfect pus la punct pentru ca aceasta afacere sa se finalizeze in momentul aprobarii ei de catre Comisia Europeana", a spus Patriciu in cadrul emisiunii Money Express, de la The Money Channel. Seful Rompetrol a mai spus ca "oricine, atunci cand face o achizitie si-o finanteaza, deci probabil ca despre asta este vorba".

Autoritatile pentru concurenta ale Comisiei Europene urmeaza sa se pronunte asupra tranzactiei KazMunayGaz-Rompetrol pana la 20 noiembrie.

Compania petroliera kazaha de stat KazMunayGaz intentioneaza sa imprumute 3 miliarde de dolari pentru a finanta achizitia a 75 la suta din Rompetrol, au declarat agentiei ruse Interfax surse din industrie. “ABN AMRO, Credite Suisse si Calyon au fost mandate sa negocieze creditul”, a declarat una dintre surse, potrivit stirii preluate pe site-ul agentiei Thomson Financial.

KazMunayGaz a anuntat, in luna august, ca a incheiat un acord pentru preluarea a 75 la suta din Rompetrol de la omul de afaceri Dinu Patriciu. Suma tranzactiei nu a fost facuta publica, insa era estimata la 2,7 miliarde dolari, in conditiile in care valoarea intreg grupului Rompetrol, calculata de doua banci de investitii, era de 3,6 miliarde dolari.