Exodul pegrei in?frac?tionale de pro?ductie autoh?tona, imediat dupa ce UE ne-a deschis oficial poarta, a fericit pe multa lume.

Doamne-ajuta ca scapam de ei!, isi vor fi spus in barba destui dintre conationalii nostri, la gandul ca armatele de suti, talhari, huligani, violatori sau nespalati vor lua de-acum calea Vestului. Asa se face ca, gratie acestui export necontrolat de infractionalitate, Romania a devenit cu fiecare luna dupa 1 ianuarie 2007 o tara tot mai sigura! Neortodox mod de a curata societatea, nu?

Dar pe cale naturala. In paralel insa, desantul baietilor rai in Italia, Spania, Germania, Franta, Marea Britanie a inceput sa fie decontat, in felul sau, la emisiunile de stiri din tarile "ocupate" de posesorii de cazier romanesc. N-a fost saptamana in care sa nu preluam din presa occidentala stiri cu violuri, talharii, crime, furturi din bancomate, magazine si case praduite.

Tara unde grozaviile cu autori romani care au cutremurat cel mai puternic telespectatorii locali a fost Italia. Cazul tiganului arestat zilele trecute in "Cizma" pentru uciderea unei italience este cel din urma decont negru al prezentei rromilor romani la Roma.

Oribila fapta atribuita bestiei din Sibiu a pus capat rabdarii autoritatilor din Peninsula. Satui sa tot numere nenorocirile facute de emigranti romani, politicienii locului au declansat operatiunea "marea expulzare". Prefectul Romei a anuntat ieri finalizarea inventarului cu primii 5.000 de romanasi care sa fie trimisi la pachet acasa. Si e doar primul transport.

Incet-incet, pegra se intoarce in Romania europeana. Unii vor mai incerca probabil sa schimbe tara. Sa treaca din Italia in alte locuri cu teren fertil pentru noi lovituri. Numai ca si pe-acolo autoritatile sunt de-acum in garda.

Curand, n-o sa mai tina pe nicaieri. Nu peste mult timp, toti acesti "meseriasi" ai raului se vor vedea prizonieri in propria tara. Un paradox, nu? Cine va avea atunci de suferit? Noi toti. Abia acum ne dam seama cu adevarat ce PIB infractional a crescut sub ochii nostri, in timp ce politicienii se mancau intre ei pentru bani publici si putere.

De-aci inainte vom incepe sa simtim si mai acatari pe pielea noastra halul in care lucreaza sistemul judiciar indigen. Pentru ca doar mafia si spaga din penitenciare le-a permis unor condamnati (vezi cazul tiganului acuzat de omor la Roma) sa fie pusi in libertate cu mult mai devreme decat scria pe sentinta judecatoreasca definitiva.

Marea expulzare la care lucreaza Italia nu este doar o stire trista pe axa Bucuresti-Roma. Ea reprezinta fidel criza statului romanesc. Impotenta legii, bolile educatiei, haosul institutiilor, iresponsabilitatea functionarului. Toate acestea, dar si altele or sa ne doara tot mai rau in Europa.