Compania DaimlerChrysler Automotive Romania si-a schimbat denumirea in Mercedes-Benz Romania, dupa ce DaimlerChrysler a vandut 80% din ramura americana a grupului, iar actionarii au decis la inceputul lunii octombrie sa schimbe numele concernului in Daimler AG, potrivit NewsIn. Mercedes-Benz Romania este importatorul marcilor Mercedes-Benz, Smart, Chrysler, Jeep si Dodge.

"Nu intentionam sa modificam in niciun fel politicile noastre pentru Romania. Vom continua sa vindem aceleasi marci Daimler si Chrysler si vom pastra structura organizationala. In acelasi timp, reteaua noastra de dealeri va continua sa opereze ca o structura ce comercializaza mai multe marci in intreaga tara", declara in octombrie, presedintele DaimlerChrysler Automotive Romania, Michael Grewe.

DaimlerChrysler AG a anuntat pe 14 mai ca fondul de investitii Cerberus va prelua 80,1% din actiunile companiei Chrysler si al serviciilor financiare aferente, valoarea tranzactiei fiind de 5,5 miliarde de euro.

Actionarii DaimlerChrysler au aprobat schimbarea numelui companiei in Daimler, iar divizia producatoare de autoturisme a Daimler va fi redenumita Mercedes-Benz Cars.

Mercedes-Benz Romania este un joint-venture intre concernul german si AutoRom, parte a grupului TiriacAuto.