Pe ordinea de zi a sedintei comune a deputatilor si senatorilor se afla stabilirea comisiei parlamentare care va decide modul de alocare al timpilor de antena in emisiunile televiziunilor si posturilor de radio pe perioada campaniei pentru referendum.

Comisia stabilita de parlamentari

Otilian Negrean

Aurel Simionescu

Tudor Mohora

Ioan Bivolaru

Constantin Marin

Mihai Dumitrescu

Traian Dobre

Mihai Malaimare

Cristache Radulescu

Valentin Iliescu

Ilie Petrescu

Mircea Costache

Ioana Savu

Ionica Popescu

Aurel Vainer

Rasvan Popescu - presedintele CNA

Alexandru Sassu - presedintele SRTv

Maria Toghina - presedintele SRR

Proteste fata de sanctiuni

Majoritatea parlamentarilor considera ca decizia de sanctionare a celor care au lipsit nemotivat la sedinta de marti este nedreapta, deoarece intalnirea a fost anuntata prea tarziu.

  • Valeriu Tabara, PD - “O sedinta cum a fost cea de ieri trebuie anuntata din timp. Birourile s-au reunit si ne-au anuntat cu o jumatate de ora inainte ca este sedinta comuna. Aveam activitati fiecare, fie la comisii, fie in alte zone. Propunerea de sanctionare mi se pare nedreapta.

  • Lia Olguta Vasilescu, PRM - “Este inadmisibil, domnilor, sa fim sanctionati adica noi, cei de la comisia de invatamant am avut sedinta si discutam pe buget nu pe altceva. Ne-ati anuntat cu o jumatate de ora inainte ca este sedinta si acum vreti sa dati si sanctiuni. La comisia de invatamant se discuta buget si cred ca e un subiect foarte interesant.”

  • Puiu Hasotti, PNL - “Daca erati la comisii, acestea sunt in Palatul Parlamentului, aveti telefoane care sunt platite din banii publici si ati fost anuntati prin intermediul lor, fie al mesajelor scrise, fie verbal. Nu aveti telefoane sa le tineti inchise si sa motivati ca nu ati fost anuntati.”

  • Anghel Stanciu, PSD - “Maimuta, cand n-are ce face, isi roade coada. L-am ascultat pe domnul Hasotti si mi-am dat seama ca este o cale lunga intre Senat si Camera, iar pe drum poti sa-ti pierzi mintile. Biroul Permanent a ajuns vataful Parlamentului si singurul lucru pe care il voi mai vota este schimbarea BP.

    Este inadmisibil sa se reuneasca si sa stabileasca o sedinta comuna pe care o anunta parlamentarilor cu o jumatate de ora inainte.”

  • Gheorghe Funar, PRM - “in privinta deciziei luate de BP, consider ca este corecta. Pentru a nu mai da posibilitatea unor colegi sa chiuleasca, domnule presednte sa-i instiintam pe colegi ca li se taie la absente.”