Joi, 8 noiembrie, la Centrul National al Dansului in Mediateca CNDB vor avea loc doua intalniri, "Mizele sociale ale dansului contemporan" si prezentarea "Panorama dansului francez azi, tendinte si evolutii" sustinuta de Rosita Boisseau.

Incepand cu orele 22:00, in cadrul Modulului de dans al Festivalului National de Teatru, va avea loc premiera spectacolului Corporis Memoriae in coregrafia Valentinei de Piante Niculae. Biletele se pun in vinzare cu o ora inainte de inceperea spectacolului.

Printre invitati se vor afla coregrafi de marca sau la inceput de cariera, critici de dans si antropologi, printre care Anca Rotescu, Izabela Ghita, Florin Flueras, Cosmin Manolescu si criticul de dans Rosita Boisseau, potrivit unui comunicat de presa.

Rosita Boisseau va conduce incepand cu vineri, 9 noiembrie, atelierul de scriere/critica de dans Regarder la danse, ecrire sur la danse: commentaries et digressions.

"Dansul contemporan este o arta a nelinistii, un loc al pasiunii, un dialog al subconstientului cu subconstientul, un exercitiu al imaginatiei pentru sine, o alegere a libertatii, o imbratisare a necunoscutului. Dansul este o scriere de straturi si substraturi ale sinelui ce se infiripa in inima povestii vietii.

Dansul contemporan este un motor de stari interioare, de fantasme, de sens." - spune Rosita Boisseau, in introducerea lucrarii, "Panorama de la danse contemporaine".