Procuratura spaniola cere pedepse cuprinse intre trei si zece ani de inchisoare pentru cinci politisti acuzati ca ar fi torturat un imigrant roman arestat din greseala in iulie 2006, cand a fost confundat cu un infractor, relateaza Europa Press.

Potrivit anchetei procurorilor, cei cinci politisti l-au arestat din greseala, la 27 iulie 2006, pe romanul Lucian Paduraru, care sufera de hemofilie, l-au insultat, l-au agresat si amenintat cu moartea.

In urma bataii suferite, romanul a suferit hematoame si contuzii multiple.

Parchetul cere ca acuzatii sa plateasca despagubiri in valoare de 9.970 de euro romanului si prietenei acestuia pentru leziunile si daunele morale provocate, ca si amenzi in valoare totala de 30.770 de euro. Prietena romanului, insarcinata in trei luni, a fost trasa de par si urcata cu forta in masina politiei, iar la sectie a fost eliberata dupa cateva ore fara sa i se spuna daca este retinuta.

Procurorii ii acuza pe politistii ca s-au apropiat de roman pe la spate, l-au imobilizat si l-au obligat sa se culce la pamant, cu mainile la spate. Fara a se legitima ca agenti de politie, ei i-ar fi aplicat romanului lovituri cu piciorul si cu pumnii pe tot corpul, l-ar fi calcat cu bocancii pe cap si l-ar fi strans de gat, pentru a-l impiedica sa strige dupa ajutor.

In masina politiei, trei dintre ei i-ar fi introdus suspectului un pistol in gura, amenintandu-l ca il omoara si n-au tinut cont de faptul ca romanul le-a spus ca sufera de hemofilie.

Padureanu a fost eliberat in ziua urmatoare, dupa ce victima jafului l-a identificat pe adevaratul suspect.