Romstal Leasing a incheiat, in primele zece luni ale acestui an, 4.883 de contracte in valoare de 172 milioane euro, in crestere cu 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al companiei.

Autoturismele detin o pondere de 41% in portofoliul companiei, in vreme ce vehiculele comerciale au o pondere de 27,5%, autoutilitarele - 15,5%, motocicletele - 1,4%, echipamentele - 8,2%, iar imobilele - 6,3%.

In luna octombrie, compania a finantat 1.030 de contracte in valoare de 39,7 milioane euro, cu circa 127% peste rezultatele inregistrate in luna octombrie a anului trecut.

„Intotdeauna participarea la SIAB a adus Romstal Leasing o oportunitate de a creste finantarile companiei pe sectorul auto al pietei de leasing din Romania. Luna octombrie 2007 marcheaza un dublu record.

Am reusit performanta de a depasi pragul de 1.000 de contracte incheiate intr-o luna si in acelasi timp am dublat valoarea finantarilor fata de luna septembrie, cea mai buna de pana acum, cand am inregistrat o valoare a finantarilor de 19 milioane euro”, a declarat Ionut Chirila, directorul de marketing al firmei de leasing.

Asteptarile initiale anuntate de companie pentru luna octombrie erau de 25 milioane de euro, fiind depasite cu aproape 60% de rezultatele obtinute. Contractele semnate in cadrul SIAB, mai mult de jumatate din numarul total de contracte incheiate in octombie, au avut ca obiect principal autoturismele, urmate de vehiculele comerciale si apoi autoutilitarele.

Romstal Leasing este detinuta de grupul belgian KBC Lease, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de Est. KBC a achizitionat pachetul majoritar de actiuni in cadrul Romstal Leasing la finele anului trecut, valoarea tranzactiei fiind de 70 de milioane de euro. Tranzactia a fost finalizata in luna martie a acestui an.

KBC Lease activeaza in 14 tari din Europa de Vest, precum si in tari din Europa Centrala si de Est cum ar fi: Polonia, Ungaria, Cehia si Slovacia. La finele anului trecut, grupul belgian a inregistrat un profit net de 44,6 milioane de euro.

Romstal Leasing detine o cota de 4,2% din piata de profil, avand 30 birouri in toata tara.