O clădire cu două subsoluri, parter și 3 etaje ar putea fi construită în Parcul Plumbuita, chiar la intersecția de la Doamna Ghica, lângă ceas, potrivit unui plan urbanistic zonal aflat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei. Proiectul este inițiat de Parohia Parc Plumbuita - construită tot în parc la începutul anilor 2000 - iar blocul va avea funcțiunea de "așezământ social". Terenul de 3.500 de metri pătrați este proprietatea Consiliului Local Sector 2 și a fost concesionat bisericii pe o perioadă de 49 de ani.

Intersectia Doamna GhicaFoto: Google

Cum arată în prezent zona

Ce dorește să construiască Parohia Plumbuita

Adresa exactă este strada Doamna Ghica nr. 9, pentru construcția propusă s-a obținut Certificatul de Urbanism, iar Primăria Capitalei a dat aviz de oportunitate în 28.12.2018. În zonă va fi construit și pasajul suprateran de la Doamna Ghica, care prevede defrișarea a peste 200 de copaci.

Blocul va avea la subsol locuri de parcare, iar în rest va găzdui un adăpost social, cantină, spații pentru educație, spații expunere, spații multifuncționale, consiliere, recreere, mic comerț, potrivit proiectului afișat pe site-ul municipalității.

Din cei 3.500 de metri pătrați de teren, biserica ocupă o suprafață de 320 de metri pătrați.

Pe o altă bucată din parc a fost amenajată o parcare

În parcul Plumbuita, lângă mănăstirea Plumbuita, a fost defrișată vegetația de pe o suprafață de peste 1.000 de metri și a fost amenajată o parcare.

Contactat de HotNews.ro, viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a declarat că terenul pe care s-a amenajat parcarea aparține mănăstirii, o bucată de circa 4 hectare din Parcul Plumbuita fiind retrocedată către aceasta.

În 2015, Primăria Capitalei a pierdut laÎnalta Curte de CasațieșiJustiție (ICCJ) procesul împotrivamoștenitorilorcare au revendicat terenul de circa 4 hectare din Parcul Plumbuita, decizia pronunțată anul trecut fiinddefinitivășiirevocabilă. Terenul a fost revendicat de familiaBărbulescu, care sejudecă din 1999 pentru el cu Primăria Capitalei șiPrimăria sectorului 2.