Pe bulevardul Dimitrie Cantemir din Capitală, Primăria Sector 4 a reamenajat colțurile de trotuar, la fiecare intersecție a bulevardului cu străduțele adiacente, și le-a păstrat înălțate pentru ca șoferii să nu poată parca pe colț, pe trotuar. Noile „colțuri” de trotuar au fost amenajate cu un rând de bordură roșie, peste cea existentă la bulevard, însă la intersecția cu strada Poterași trotuarul a fost înălțat cu două rânduri de borduri noi nouțe, peste bordura veche din granit.

Trotuarul cu trei borduriFoto: Hotnews

Lucrările de amenajare de pe bd Cantemir din zona Budapesta-Șincai au fost realizate recent. În imaginile surprinse de Google Street View din iulie 2018 se observă cum arătau colțurile de stradă înainte - erau deja supraînălțate cu borduri și pavaj. Majoritatea arătau încă acceptabil, dar unele erau crăpate și cu borduri și pavele lipsă.

Noua amenajare realizată de administrația locală a presupus înlocuirea bordurilor cu un nou rând de borduri roșii și în loc de pavaj a fost aleasă soluția asfaltării.

---

Pe colțul bd. Cantemir - Str. Poterași trotuarul a fost înălțat, însă, cu două rânduri de borduri noi. Imaginile de anul trecut arată colțul de stradă cum era înălțat cu vechiul tip de bordură folosită de-a lungul bulevardului.

În iulie 2018:

Trotuarul cu trei rânduri de borduri:

Imaginea cu „piramida” de pe bd Cantemir a început să circule pe rețelele sociale încă din martie, iar mulți utilizatori fac haz de situație în condițiile în care lucrările de înlocuire a bordurilor în Capitală au fost mereu în vizorul publicului în ultimii ani.

De altfel, supraînălțarea trotuarelor cu un nou rând de borduri peste un alt rând de borduri, eventual schimbat și el destul de recent, pare să devină o modă agreată de mulți primari de sector dornici să cheltuiască din buget.

Pe bulevardul Iuliu Maniu din Sectorul 6, spre exemplu, scuarul verde de pe mijlocul arterei intră acum tocmai într-o astfel de procedură de supraînălțare. Despre proiectul de pe bd Iuliu Maniu, HotNews.ro a scris în detaliu aici.

Similar, și în Sectorul 2, pe bulevardul Chișinău scuarul de pe mijloc a fost supraînălțat cu un nou rând de borduri:

Același lucru și pe bd. Doamna Ghica: