O filmare cu un autobuz Otokar, achiziționat recent de Primăria Capitalei, care a rămas fără curent, cu frânele blocate și cu ușile blocate, împiedicând pasagerii să coboare, a devenit virală pe Facebook.

pasageri blocati in autobuz OtokarFoto: Captura video

”#Rebutokarele Gabrielei Firea pun în pericol siguranța bucureștenilor! Astăzi, un astfel de autobuz a rămas fără curent, cu frânele blocate și, cel mai grav, cu ușile blocate. Ce s-ar fi întâmplat dacă era un incediu sau un accident grav?

Când ușile nu pot fi deschise nici măcar în caz de urgență, înseamnă că acel vehicul nu poate fi utilizat pentru transportul public. Toate celelalte defecțiuni care apar la autobuzele turcești – și nu sunt deloc puține – pălesc în fața acestei probleme majore.

Este nevoie imediată de o verificare temeinică a calității tehnice a vehiculelor livrate de Otokar. Și mai ales a modului în care a fost respectat caietul de sarcini.

Iar Gabriela Firea trebuie să răspundă!”, arată postarea unui utilizator Facebook, alături de un filmuleț realizat de Cristi Roșu.

La sfârșitul lunii decembrie Primăria Capitalei anunța verificări la toate autobuzele Otokar, după ce furtunul de la instalația de încălzire a unuia dintre ele s-a spart, iar autobuzul a fost inundat de apă fierbinte.