Primăria Capitalei anunță verificări la toate autobuzele Otokar, după ce furtunul de la instalația de încălzire a unuia dintre ele s-a spart. Autobuzul în cauză a fost scos din circulație și trimis la reparat.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Autobuzul afectat în această dimineață (vineri dimineață -n.r.) de probleme tehnice la sistemul de încălzire a fost retras imediat din circulație și trimis către service-ul Otokar. Autobuzele sunt în termenul de garanție, care este, în conformitate cu prevederile contractuale, de 8 ani de la livrare. În această perioadă, toate verificările și intervențiile (manopera, piese de schimb, deplasarea autobuzului la service OTOKAR) se realizează pe cheltuiala furnizorului”, se arată într-un comunicat al PMB.

Potrivit Primăriei Capitalei, defecțiunea a fost cauzată de o fisură la furtunul de alimentare a aerotermei.

„Pentru a preveni situații similare, service-ul OTOKAR a demarat o acțiune mai amplă, de verificare a acestui aspect la toate autobuzele livrate”, au mai precizat reprezentanții PMB. Un furtun al instației de încălzire al unui autobuz Otokar, care mergea spre Otopeni, s-a spart vineri dimineață și a inundat cabina cu apă clocotită, călătorii fiind evacuați, au confirmat, pentru Mediafax, reprezentanți STB.

Citește și: