Primarul Gabriela Firea a anuntat, luni, ca Asocierea OTOKAR EUROPE si OTOKAR Automotive a castigat licitatia pentru 400 de autobuze noi pentru RATB, cu o oferta de 100 de milioane de euro. Contractul avea o valoare estimata la circa la circa 510,5 milioane de lei (fara TVA), adica circa 111 milioane de euro.
Ce dotari vor trebuia sa aiba autobuzele: Aer conditionat pentru toate modelele
Potrivit caietului de sarcini al licitatiei, contractul este pe o perioada de 4 ani, timp in care vor fi livrate: 320 de autobuze cu o lungime de 12 metri cu o capacitate minima de 96 de calatori, 50 de autobuze cu o lungime de 10 metri si o capacitate minima de 70 de calatori, precum si 30 de autobuze articulate, lungi de 18 metri, cu o capacitate minima de 135 de calatori.
Conform caietului de sarcini toate autobuzele trebuie sa aiba podea coborata pe toata suprafata (nu se admit trepte), rampa mecanica pentru accesul persoanelor cu disabilitati, precum si instalatie de incalzire, ventilare si aer conditonat atat pentru calatori, cat si pentru compartimentul soferului.
Autobuzele trebuie sa aiba o motorizare Euro 6 si sa poata functiona pe diesel si biodiesel.
Autobuzele trebuie sa aiba instalate echipament de numarare a numarului de calatori (cu precizie de minim 99%), monitoare TFT/LED pentru informare si publicitate, precum si sistem de supraveghere video , interior-exterior.
In plus, toate autobuzele vor trebui sa aiba sisteme care sa previna furtul de combustibil precum: echipamente de masurare a consumului de combustibil, cu transmiterea datelor prin computerul de management al traficului si instalatie de de detectare si alarmare in cazul deschiderii neautorizate a busonului de la rezervor.
Otokar Europe are in oferta autobuze cu urmatoarele specificatii standard*:
*Producatorul precizeaza ca modelele pot fi modificate dupa cerintele cumparatorului, lungimea putand fi intre 7,7 m si 18,75 m, iar capacitatea intre 22 si 164 de pasageri.
KENT C 10,8m
Dimensiuni: 10,78 m x 2,54 m x 3,15 m
Capacitate: 94 persoane
Motorizare: Cummins ISB6.7E6 - 221 kW (300 CP) @ 2100 rpm
Usi: 2 sau 3
Kent C 12,00m
Dimensiuni: 12,00 m x 2,54 m x 3,15 m
Capacitate: 101 persoane
Motorizare: Cummins ISB6.7E6 - 221 kW (300 CP) @ 2100 rpm
Usi: 2 sau 3




KENT C ARTICULAT
Dimensiuni: 12,00 m x 2,54 m x 3,15 m
Capacitate: 164 persoane
Motorizare: DAF MX 11 Intercooler Turbo Diesel E6 - 271 Kw (369 CP) @ 1700 rpm
Usi: 4 usi duble





nu, nu pentru voi, saracilor :-)
Eu nu sunt de principiul sa luam ce e romanesc, sunt de principiul sa luam ce e mai potrivit pentru calatori.
vai de çapul tau saran oparit !!!
si cei care cred ca autocarele turcesti sunt nu sunt suficient de bune pentru Bucuresti ar trebui sa-si aduca aminte cat costa o calatorie RATB. cat dai, atata face.
contractul dureaza 4 ani timp in care livreaza 300 de autobuze dar peste 10 ani cred ca va trebui alt contract daca vor fi de calitate slaba
am folosit transport in comun in multe tari si nu am vazut scaune din plastic, simple, de ani buni. prin metrouri mai sunt (in afara), pe ici pe colo.
Nu-mi imaginez ca Primaria Bucuresti+RATB vor angaja si o firma de curatenie care sa faca igienizare a la carte in asemenea autobuze, dupa o zi de calatorie macar.
Standardul de igiena al calatorului aflat in transportul in comun poate fi inexistent. Sunt situatii in care in transportul in comun se urca persoane cu papornite enorme, cu saci cu pet-uri colectate din pubele, se bea bere in autobuz - mai ales santieristii - desi este interzis, cu... cu...
Si foarte multi nespalati, de parca apa calda nu s-ar fi inventat. In plus, unele persoanele in varsta put a pipi grav.
Despre aurolaci si persoane fara adapost care n-au facut un dus de ani de zile, ce sa mai vorbim.
In rest ai dreptate, le vor face romanii praf. Ca sa intretii astfel de scaune e nevoie de o oarecare civilizatie.
Sau te referi la motor electric? Daca da, astea sunt nepuse la punct, te trezesti ca te lasa autobuzul in mijlocul strazii si il tractezi cu tractorul.
Ar mai fi statiile de alimentare de la depourile RATB, dar nu ar face fata la 400 autobuze.
Inca nu avem noi infrastructura ptr autobuze electrice. La electrice autonomia este mica si timpul de incarcare mare.
pun pariu ca majoritatea calatorilor RATB vor fi incantati de noile autobuze si o vor vota pe fufa la prezidentiale. va place sau nu, asta este nivelul societatii noastre.
Insa de troilebuzul dublu articulat nu imi amintesc. Pe ce traseu circula?
și apoi vor fi casate, că nu încap prin București și au consum prea mare inutil.
iar in Transilvania 8.000 dolari/locuitor.
Bucuresti-Ilfov 27% din PIB, toata Transilvania 33%.
Ideea ca noi suntem niste asistati sociali carati de altii in spate e falsa.
Sursa http://riscograma.ro/13600/pib-judete/
Nu de la guvernul subventionat degeaba de Transilvania ?
Bugetul pe 2018 al Primăriei Municipiului București este de 5,7 miliarde de lei.
Un subcapitol de la “Venituri” înregistrează anul acesta o creștere foarte mare. Este vorba de subvențiile de la bugetul de stat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tariful pentru transportul si distributia agentului termic nu a mai fost actualizat din 2011, potrivit HCGMB nr. 142.
2017 in primele 10 luni doar :cele mai mari cheltuieli din totalul celor 3,59 miliarde de lei, care apar în execuţia bugetară, sunt, aşa cum era previzibil, subvenţiile.
Cele mai mari sunt cele acordate pentru transportul în comun (464 milioane de lei) şi cele pentru apă caldă şi căldură (300 de milioane de lei), dat fiind că, în Bucureşti, atât preţul călătoriei cu mijloacele de transport în comun de suprafaţă, cât şi preţul gigacaloriei sunt mai mici decât costurile pe care le au regiile locale, respectiv RATB şi RADET.
citeste si stelutza, ca presimt alt comentariu intelijenant ref mari contribuabili
http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1-35/sloganul-udmr-o-prostie-bucurestiul-este-cel-mai-mare-contributor-la-bugetul-de-stat-la-cluj-mesajele-provocatoare-au-fost-date-jos-130179.html
vezi si ce bani primeste "inapoi" fiecare judet
Va dati "valoare" prin basme de 2 lei si-i injurati pe altii pe neve
Oraşul de azi este prăbuşit, o ruină umană, care nu mai are tăria să ofere imagini-miraj cu anticipare celor care năzuiesc să-l vadă sau să-l cunoască.
Cam ştii ce găseşti întrînsul"[addtoany]
Problema celor 90% de mai devreme e că deja mulți nu mai întorc capul, se fură din ce în ce mai greu, așa că trebuie să intre iar în scenă postacii, care să distragă iar atenția cu povești lacrimogene cu mir anti-DNA de la muntele sfânt sau cu bani furați de bucureșteni...
Matale, domnu' din Transilvania, din ce categorie faceți parte?
In al doilea rand Bucurestiul este cel mai mare oras din tara, si, datorita autonomiei stbailirii taxelor locale, are si cele mai mari venituri. Taxele locale se stabilesc de primarie, si, cu cat orasul este mai mare si oamenii au venituri mai mari, si taxele colectate de primarie sunt mai mari. Aceasta este principala explicatie de ce Bucurestiul isi permite investitii pe care orasele mai mici nu si le permit.
In rest , statul central, ne fura pe toti in egala masura. Aici nu e motiv de sfada, ci de unire pentru proteste.
Ce se întâmplă cu industria noastra?
Sper sa traiesc vremea cand toti astia care si-au batut joc de tara vor plati pentru ce au facut.
(imi amintesc ca mme Pandele zicea in campanie ca reface atelierele de reparatii a tramvaielor pt. a putea si produce tramvaie; ti-e greata sa vezi cita ipocrizie zace in acesti oameni ce-si zic conducatori)
sunt dotate cu rampa de acces pentru persoane cu dizabilitati?-asta e cel mai important lucru
Dupa 1989 au scazut imediat salariile, si au plecat soferii buni cu experianta la autobuze articulate (care se conduc putin mai greu), si ca un paleativ s-au acjhizitionat autobuze mai scurte, ne-articulate, care consuma mai multi bani / pasager. Dar cu ocazia asta, au putut fi mentinute salarii mai mici la soferi, ceea ce, in dobitocia celor de la RATB si al guvernelor, era cel mai important lucru.
Pentru ca sunt cele mai fiabile, consuma cel mai putin combustibil pe 100 mile si polueaza cel mai putin.Daca iau un autobus din Turcia cu 250.000 euro, iar unul din Suedia(Volvo) este 350.000 euro(dau un ex) , ala din Turcia tine 10 ani, cel din Suedia 15 cine e castigat.
Fac un parteneriat cu Volvo, le zic, ia veniti domnilor incoace sa facem un parteneriat pe 50 ani cu toate orasele din tara ce vor autobuze.Cat costa unul din ala de 350.000 euro, il lasati la 250.000 euro?
ca doar facem pe 50 ani.
Sau si mai frumos facem un parteneriat Volvo Romania, le facem la noi in tara(Romania) cu sprijinul vostru sunteti si voi castigati (ca veniti cu tehnologia si deh costa, suntem si noi ca absorbim forta de munca si taxe ,,,etc.Ingineria mamii ei de treaba!
Ce ati terminat maica, drumuri si poduri?Nu iei la poduri, ramai pe drumuri!
Daca se doreste achizitionarea de autobuze ptr Timisioara, spre exemplu, din ce bani se va face ? Tot din bugetul primariei Buc? Nuu...ar fi total ilegal.
S-ar putea ptr toata tara daca banii ar veni de la guvern, si s-ar face un program national.
Dar, atata timp cat banii vin de la MB, nu se poate lua nimic ptr alte localitati.
primaria vrea si de 10 m, si din cele articulate, de 18m.