Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni ca a inceput procedura prin care municipalitatea achizitioneaza masini de topit zapada si, respectiv, de degajare a acesteia de pe trotuare, potrivit Agerpres.

"Am inceput procedura prin care achizitionam, in premiera in Bucuresti, masini de topit zapada, pentru a nu mai vedea acele mormane inestetice in centrul Capitalei si, de asemenea, masini care sa degajeze zapada de pe trotuare, de asemenea, in premiera. Au fost cateva in Bucuresti, dar foarte putine si in special achizitionate de operatori privati. Consider ca vom face fata cu brio si acestei ierni, chiar daca se anunta mai dificila", a spus Firea, la Antena 3.

In ceea ce priveste reactia la zapada abundenta, chiciura si inghet, ea a afirmat ca municipalitatea e pregatita. "Am luat legatura cu toti operatorii de salubritate care au contracte cu primariile de sector, le-am spus care sunt exigentele noastre", a declarat Firea.

Ea a sustinut ca nu exista niciun pericol sa nu fie furnizate apa calda si caldura in Bucuresti, exprimandu-si speranta ca toate reviziile care au fost facute in aceasta vara vor elimina avariile ce au loc iarna.

"Intr-adevar, din cauza temperaturilor scazute, posibil sa mai apara anumite avarii, pana la modernizarea integrala a retelei de termoficare, dar aceste avarii vor fi tratate cu cea mai mare responsabilitate pentru a fi reparate cat mai grabnic", a spus Firea.

Primarul general a mentionat ca municipalitatea si-a asumat sa plateasca gazele in avans. "Ii asigur inca o data atat pe bucuresteni, cat si pe turisti ca nu se pune problema sa avem o dificultate din acest punct de vedere, avand in vedere ca ne-am asumat sa platim gazele in avans. Chiar in sedinta de maine dimineata a CGMB avem un proiect de hotarare prin care se va efectua plata a 28 de milioane de euro, avansul pentru gazele care sunt necesare in aceasta iarna, restul sumei urmand a fi platita, in sedinta urmatoare de Consiliu General va exista un proiect de hotarare. Practic, acoperim acum noiembrie, decembrie si ianuarie si februarie in urmatoarea sedinta", a adaugat Firea.