Primaria Capitalei vrea sa acorde un nou stimulent financiar, de 1.000 lei/luna, pentru copiii cu handicap

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Vineri, 14 iulie 2017, 15:33 Actualitate | Administratie Locala


Gabriela Firea
Foto: Hotnews
Primaria Capitalei vrea sa acorde un nou stimulent financiar, de 1.000 lei/luna, pentru copiii cu handicap. Proiectul va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti saptamana viitoare. CGMB a aprobat recent, la propunerea primarului Gabriela Firea, acordarea a doua stimulente: 1.500 lei la casatorie si 2.500 de lei la nastere.

Daca proiectul se va adopta, actele necesare pentru obtinerea ajutorului sunt:
- o cerere tip de solicitare a acestui drept;
- certificat de nastere copil, copie si original (pentru copiii pana in 14 ani);
- actul de identitate al reprezentantului legal, copie si original;
- actul de identitate al celuilalt parinte, copie si original. Daca acesta este decedat copie de pe certificatul de deces, iar daca este divortat copie dupa de pe hotararea de divort definitiva si irevocabila;
- certificat casatorie sau hotarare divort - parinti ( copie);
- buletinul de identitate al copilului, copie si original (pentru copiii peste 14 ani);
- certificatul de incadrare in grad de handicap, copie si original,
- extras de cont pentru persoanele care solicita plata prin transfer bancar;
- decizie tutore si act de identitate tutore (copie si original) - unde e cazul;
- hotarare plasament si act identitate asistent maternal (copie si original) - unde e cazul;
- dosar cu sina.

Conditii de acordare, potrivit proiectului de hotarare:

- Se acorda pentru copiii in varsta de pana la 18 ani;
- Cel putin un parinte are domiciliul stabil pe raza municipiului Bucuresti;
- S-a depus dosar cu toate actele doveditoare mentionate anterior,
- La depunerea dosarului, beneficiarul este obligat sa prezinte actul de identitate si certificatul de nastere al copilului, ambele in original.
- Se acorda sub rezerva achitarii de catre beneficiar a obligatiilor de plata fata de bugetul local. (D.G.A.S.M.B. va consulta si prelucra informatiile, inclusiv datele cu caracter personal, inregistrate pe numele solicitantului, in evidentele Ministerului Finantelor Publice - Agentia Nationala de Administrare Fiscala)
- Stimulentul se acorda doar prin virament bancar.

Nu beneficiaza de prevederile prezentei metodologii persoanele care:
a) nu se incadreaza in criteriile de eligibilitate stabilite de prezenta Metodologie;
b) au depus un dosar incomplet sau actele care fac obiectul dosarului nu sunt valabile;


"Statul, prin autoritatile administratiei publice locale, isi asuma responsabilitatea de realizare a masurilor si actiunilor prevazute in actele normative privind beneficiile de asistenta sociala si serviciile sociale, masuri ce vizeaza dezvoltarea propriilor capacitati de integrare sociala si implicarea activa in solutionarea situatiilor de dificultate prin crearea de oportunitati egale si, in subsidiar, prin acordarea de beneficii de asistenta sociala si servicii sociale adecvate. Conform datelor statistice furnizate de catre Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Dizabilitati, in trimestrul I al anului 2017 erau inregistrati un numar total de copii cu handicap de 4666, din care: 3229 copii cu handicap grav, 914 copii cu handicap accentuat, 486 copii cu handicap mediu si 37 copii cu handicap usor. Data fiind aceasta situatie, parintii trebuie sprijiniti de catre stat in ingrijirea, cresterea si dezvoltarea armonioasa a copilului cu handicap, in cadrul familiei. Ajutorul va consta in acordarea unui stimulent financiar in cuantum de 1000 lei/lunar, in conditiile in care cel putin un parinte al copilului cu handicap figureaza cu domiciliul pe raza administrativ-teritoriala a municipiului Bucuresti", se arata in expunerea de motive a proiectului.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


1401 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  adica cum (Vineri, 14 iulie 2017, 15:36)

  nellino [utilizator]

  "stimulent financiar pentru copiii cu handicap"

  expresia asta este ea insasi rezultatul gandirii unei minti cu handicap grav
  minte care ar trebui stimulata cu 1000 de lei
 • +1 (1 vot)    
  evident ! (Vineri, 14 iulie 2017, 15:53)

  si_mort_va_vad [utilizator]

  Cetateanul de OROARE al Bucurestiului , care sare randul la transplant de rinichi doar pentru ca acum 50 de ani era ...

  "faaaannnnnneeeeei !!! " ... pentru bunicii
  micilor P$D-isiti de acum !

  Frumos , n-am ce zice , bravo contzopiszdo !
 • +1 (1 vot)    
  Bravos firea (Vineri, 14 iulie 2017, 16:20)

  gebica [utilizator]

  Nu avem bani pentru nicio investitie in oras, nici pentru lucrarile de intretinere minimale (nici ceasurile publice nu mai merg), dar risipim banii nostri pentru votantii PSD (care chiar au handicap). Aceeasi mentalitate si cu propunerea de stimulare a biciclismului prin oferirea de pomeni pentru cumparare de biciclete (catre cine trebuie si daca le cumpara de la cine trebuie) in loc sa asiguram siguranta prin construirea de piste (dupa modelul celei de pe Calea Victoriei, mai putin p[ortiunea din piata Enescu) si oferirea de prioritati fata de autoturisme (in ceea ce priveste siguranta, usurinta si scurtimea deplasarii)
 • +1 (1 vot)    
  stimulent pentru handicap ? (Vineri, 14 iulie 2017, 16:34)

  averageJoe [utilizator]

  poate un sprijin sau ajutor.
 • +1 (1 vot)    
  Primaria Capitalei vrea sa acorde un nou stimulent (Sâmbătă, 15 iulie 2017, 1:45)

  nicnicnic [utilizator]

  De unde are bani femeia asta ca sa dea ea bani copiilor handicapati, femeilor handicapate, barbatilor handicapati, etc.? Ca primaria are un buget de venituri si cheltuieli deja aprobat. Femeia asta isi face publicitate pe banii ei sau are atata putere incat si-o foloseste pentru a obliga guvernul/parlamentul sa-i cedeze din atributii? Nu stiu si nici nu ar fi ilegal, ma mir doar. Din banii ei nu am stiinta sa fi dat ceva cuiva, asa cum face George Becali, de exemplu. Sunt dubioase(daca e adevarat) si deciziile cu 1.500 de lei de casatorie si 2.500 de lei de nastere. Hai romani, veniti in Bucuresti! Ca va da Firea, probabil, si casa din banii sai, poate va si naseste cu vreo 10.000 de lei. E foarte "misto" viata de primar de bbbucuresti, poate face orice-i trece prin cap. Din nou, nu spun ca ilegal. Avem prea multe sosele, se circula prea bine prin intersectii, avem prea multe parcari, prea multe parcuri? Hai sa ne vina idei! Cum, n-ati auzit? La Paris se ofera pentru un nou nascut cate 10.000 de euro parintilor si cate 5.000 de euro bunicilor, iar la Londra tot cam asa, doar ca se ofera lire, de si-a fi iesit doamna din fire. Eu doar o dispretuiesc pe femeia asta primar, la fel cum i-am dispretuit pe toti primarii de Bucuresti, pentru ca nu se ocupa de imbunatatirea vietii de bucurestean, ci de chestii marunte, perisabile, Bucurestiul aratand mai rau decat in 1989. Nu spun ca handicapul e perisabil. Face si ea ca ontanu, asta cheltuia cateva milioane ca sa-i plimbe pe unii pensionari pe la manastirea X, in timp ce partea lui de Bucuresti zacea cu anii in aceeasi stare in care-o preluase. Ca el se chinuia sa ajunga general, sa-si faca portrete megalomane, sa faca zeci de cursuri prin tara sau prin afara ei, o fi ajuns omul si vreun doctor, ca asa era si e moda, ca Bucurestiul nu-l interesa sau il depasea, nu stia sa faca nimic pentru el. Nici unul dintre acesti primari de Bucuresti nu l-a iubit, nici Firea nu-l iubeste. Ce-or cauta ei la primarie?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by