Angajatii aparatului propriu al Primariei Municipiului Bucuresti isi vor primi salariile pana la sfarsitul acestei saptamani, iar cei ai Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice, ai Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane si ai Centrului Cultural Palatele Brancovenesti, cel tarziu la inceputul saptamanii viitoare, potrivit reprezentantilor municipalitatii.

"Una dintre primele decizii luate de catre Primarul General interimar al Capitalei, domnul Marin Stefanel Dan, in conformitate cu atributiile legale cu care a fost investit, a fost deblocarea procedurilor privind plata urgenta a drepturilor salariale restante pentru angajati. Va reamintim ca peste 1300 de angajati ai aparatului propriu al Primariei Generale, ai Centrului Cultural Palatele Brancovenesti si ai Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane nu si-au incasat drepturile salariale la timp din cauza crizei institutionale in care s-a aflat Municipalitatea Bucuresti in ultima perioada. De asemenea, cei 3600 de angajati ai Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice au primit la timp doar jumatate din drepturile salariale cuvenite.Primarul general interimar, domnul Marin Stefanel Dan, multumeste angajatilor pentru intelegerea si rabdarea de care au dat dovada, cu atat mai mult cu cat debutul anului scolar a inseamnat un efort financiar semnificativ pentru fiecare familie", se arata in comunicatul Primariei Capitalei.

Arestarea preventiva a domnului Sorin Oprescu, a directorului general economic Mircea Constantinescu, a directorului general al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, domnul Cornel Bogdan Popa, si a doamnei Ruxandra Petroi Avasiloae, directorul general al Centrului Cultural Palatele Brancovenesti, a determinat incapacitarea exercitarii dreptului de semnatura a ordonatorilor primari, secundari si tertiari de credite. Acest fapt a condus la imposibilitatea efectuarii viramentelor bancare necesare.