Primaria sectorului 4 va inaugura luni cel mai mare loc de joaca acoperit din Romania, in Oraselul Copiilor din Bucuresti, potrivit institutiei. Locul de joaca are o suprafata de 815 mp si este dotat cu aparate noi, viu colorate, si cu amenajari menite sa stimuleze inventivitatea copiilor, capacitatea de a interactiona, cat si pofta de joaca.

Loc de joaca Oraselul CopiilorFoto: Primaria Sector 4

Posibil strict in prezenta parintilor, accesul in locul de joaca este gratuit si tot gratuit, in incinta respectiva pot fi organizate petreceri aniversare sau evenimente dedicate copiilor. Pe parcursul desfasurarii activitatilor, micutii vor fi permanent supravegheati de personal calificat in acest sens, paza locatiei urmand a fi asigurata cu aportul Politiei Locale Sector 4.

De altfel, pentru inaugurare, primarul sectorului 4, Cristian Popescu - Piedone, a pregatit un eveniment special, in cadrul caruia vor fi aniversati prichindei din Sectorul 4, a caror zi de nastere este pe data de 16 decembrie.

"Alaturi de invitatii lor, acestia vor petrece clipe de poveste, in compania Teatrului de Magie si se vor juca, secondati de mascote intruchipand personajele lor favorite din benzile desenate. Pe langa recitaluri sustinute de copii talentati din Sectorul 4 si concerte de colinde, atmosfera de sarbatoare va fi intregita de sosirea mult asteptata a lui Mos Craciun, care, pe langa torturile aniversare, va imparti daruri tuturor celor prezenti", se arata in comunicatul de presa trimis de institutie.

Amplasamentul reprezinta parte a amplului proiect de reamenajare a Oraselulului Copiilor, demarat de administratia locala in anul 2011, la preluarea in administrare a acestei zone de la Primaria Capitalei.

Anul trecut in octombrie, Primaria sectorului 4 a inaugurat parcul "Oraselul Copiilor", dupa ce spatiul verde s-a aflat timp de aproape un an in lucrari de reamenajare. Au fost plantati 500 de copaci, s-au construit o cascada artificiala, o fantana arteziana in forma de floare, canale navigabile, o roata si o biblioteca suspendata unde vizitatorii vor avea acces la internet wireless, vor putea inchiria carti sau eBooks. Pentru cei mici s-a amenajat "Casa indienilor", unde copiii se vor putea plimba cu poneii. In total, toate amenajarile din Oraseul Copiilor se ridica la circa 19 milioane de lei, potrivit autoritatilor.