Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a inaugurat duminica parcul "Oraselul Copiilor" din Capitala, dupa ce spatiul verde s-a aflat timp de aproape un an in lucrari de reamenajare. Au fost plantati 500 de copaci, s-au construit o cascada artificiala, o fantana arteziana in forma de floare, canale navigabile, o roata si o biblioteca suspendata unde vizitatorii vor avea acces la internet wireless, vor putea inchiria carti sau eBooks. Pentru cei mici s-a amenajat "Casa indienilor", unde copiii se vor putea plimba cu poneii. Piedone spune ca acesta este doar inceputul, duminica fiind deschis doar 30% din parc.

Foto:
  • Da click pe imagine pentru a vedea FOTOGALERIA

"Pe 1 decembrie tot parcul "Oraseulul Copiilor" va fi gata. Atunci se va deschide cea mai mare tara a lui Mos Craciun din oras. Pana atunci mai avem de amenajat o hala mare, in forma de castel, unde micutii sa se poata juca pe timpul iernii, o scena in forma de coasta de dinozaur, o fantana arteziana cantatoare, un trenulet care va inconjura parcul si mai multe spatii de joaca", a declarat edilul. In total, investitia se ridica la circa 19 milioane de lei.

Parcul Oraselul Copiilor vazut de sus

Intrebat cine a realizat designul parcului, Piedone se lauda ca nu a fost implicat niciun arhitect si conceptul ii apartine in totalitate. Cetatenii care au iesit sa se plimbe duminica in parc apreciaza ceea ce s-a facut. "Domnul primar ne-a facut foarte frumos aici. Ne place foarte mult", spune o doamna care ii face copilului o poza cu statuia ecvestra de langa cascada. Altii isi exprima multumirea pozandu-se cu personajele de poveste sau dandu-se in roata.

Cascada artificiala

Parcul "Oraselul copiilor" a fost preluat de Primaria sectorului 4 in vara anului trecut, pana atunci aflandu-se in administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. La vremea respectiva parcul era murdar si neingrijit, in paragina.