Casa scriitorului Max Blecher, supranumit Kafka al Romaniei, a fost demolata, scrie Ziarul de Roman. Demolarea s-a facut in baza unei autorizatii emise de Primaria Roman in decembrie 2012.

"Era foarte veche si grav afectata de trecerea anilor, iar valorificarea prin reabilitare ar fi fost foarte costisitoare. In plus, proprietarii nu doreau sa o instraineze, isi facusera cu mult timp in urma planuri pentru o noua constructie. Este dreptul lor si a trebuit respectat, chiar daca astfel dispare o cladire cu valoare spirituala si emotionala, ce ar fi adus un statut cultural aparte Romanului. Sunt situatii care exced sferei de competenta a administratiei locale sau chiar si a noastra, ca specialisti", a declarat sefa Serviciului de urbanism din cadrul Primariei Roman, Ana Maria Alexe, pentru Ziarul de Roman.

Max Blecher s-a nascut pe 8 septembrie 1909, la Botosani, si a decedat pe 31 mai 1938, la Roman, la varsta de 28 de ani. Printre operele sale se numara: "Corp transparent" (1934), "Intamplari in irealitatea imediata" (1936) si "Inimi cicatrizate" (1937).