Piata Universitatii, recent amenajata si deschisa traficului pietonal, a ajuns sa sufere din ce in ce mai mult la capitolul aspect. In ultimele zile, mai multe portiuni de pavaj din piatra cubica din Piata au fost sparte pentru a se remedia o problema la reteaua electrica. Dupa terminarea lucrarilor, insa, piatra cubica a fost pusa inapoi denivelat, la distante inegale intre bucati. In plus, parcarea publica gratuita improvizata ilegal in piata se extinde pe zi ce trece. Zeci de masini parcheaza pe langa cladiri, altele aproape de centrul pietei, iar unele chiar strabat nestingherite piata publica. In acest timp, parcarea subterana de sub Piata Universitatii, la care s-a lucrat timp de trei ani si s-au investit peste 10 milioane de euro, sta pe jumatate goala.

Piata Universitatii, plina cu masini parcateFoto: Hotnews

In ultimele zile, in Piata Universitatii mai multi muncitori au spart pavajul din Piata Universitatii si au lucrat la remedierea unei probleme la reteaua electrica.

"S. C. Enel Distributie Muntenia SA a avut o avarie la reteaua de distributie a energiei electrice in zona mentionata, iar lucrarea de remediere a avariei a fost executata de SC Servicii Energetice Muntenia SA, in baza Autorizatiei de interventie in domeniul public", au confirmat pentru HotNews.ro reprezentantii Primariei Generale a Capitalei.

Totusi, dupa ce lucrarea a fost finalizata, sparturile in pavaj nu au fost remediate corespunzator. Piatra cubica scoasa pentru a fi executate lucrarile a fost pusa inapoi denivelat, multe bucati ajungand sa se miste din cauza distantei mari dintre ele (Vezi foto mai jos).

Primaria Capitalei a precizat pentru HotNews.ro ca a solicitat companiei responsabile sa isi repare greseala cat mai repede.

"Avand in vedere ca suprafetele afectate de lucrare nu au fost refacute corespunzator, reprezentantii municipalitatii au solicitat societatii mai sus mentionate sa readuca in cel mai scurt posibil terenul la starea initiala, in caz contrar aplicandu-se sanctiunile legale", au explicat reprezentantii Primariei Generale.

Pe langa acest aspect, Piata Universitatii continua sa fie o mare parcare publica in care masinile parcheaza neregulamentar, ba chiar se extinde.

Daca in urma cu doua saptamani HotNews.ro relata despre aceasta situatie si cum zona pietonala din Piata Universitatii care se suprapune cu strada Toma Caragiu era invadata de masini parcate neregulamentar, astazi "parcarea" s-a extins.

Masinile care parcheaza neregulamentar la suprafata in Piata, au ajuns sa stationeze pe langa cladiri si chiar aproape de centrul Pietei. Mai mult, unii soferi isi conduc nestingheriti masinile chiar prin Piata pentru a ajunge mai repede la bulevard.

In acest timp, parcarea subterana de la Universitate, la care s-a lucrat timp de trei ani, sta mai bine de jumatate goala.

  • Pavajul "atins" de lucrari:

  • Masinile parcate neregulamentar in Piata Universitatii