Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat cheltuirea sumei de circa 50.000 de euro pentru realizarea bustului regelui Mihai I. Statuia insa a fost deja realizata si amplasata la intersectia str. Ion Micu cu Sos. Kiseleff. Aprobarea Consiliului ar fi trebuit ceruta inainte de comandarea si realizarea statuii.

Reamintim ca la 25 octombrie a fost dezvelita statuia chiar in prezenta Regelui Mihai. Desi intentia de a dedica acest spatiu public regelei Mihai I s-a conturat inca din luna mai a acestui an, cand, cu ocazia Zilei Regalitatii, primarul Sorin Oprescu i-a inmanat Majestatii Sale Placheta "Piaţeta Regelui" si a promis ca aceasta va fi gata pana pe 25 octombrie, lucrarile au inceput abia in urma cu o luna si au fost terminate in noaptea de dinainte de inaugurare.

Mai mult, proiectul de amenajare a piatetei a venit abia miercuri (n.r. cu o zi inainte) la Comisia de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei pentru a obtine avizul de urbanism, cerut de lege. Pusi in fata faptului implinit, desi au criticat proiectul, arhitectii au fost obligati sa-l avizeze.

Nota Redactiei: In versiunea initiala a stirii, valoarea statuii a fost aproximata din eroare la circa 100.000 euro, in loc de 50.000 de euro. Am operat modificarea cuvenita.