Cosmonautii rusi si sovietici nu au facut niciodata sex in spatiu, a declarat vineri un expert rus, citat de Interfax, cateva zile dupa cea de-a 50-a aniversare a primului zbor uman in cosmos, relateaza AFP.

De mai multi ani circula zvonuri legate de existenta unor experiente secrete rusesti si americane dedicate relatiilor sexuale in stare de imponderabilitate, dar Moscova si Washingtonul le-au dezmintit intotdeauna.

"Nu exista nicio informatie oficiala care sa faca referire la relatii sexuale sau experiente sexuale in spatiu", a declarat Valeri Bogomolov, directorul adjunct al Institutului de probleme medico-biologice, un organism insarcinat in special cu cercetarea stiintifica in spatiu.

"Cel putin in ceea ce priveste istoria rusa sau sovietica a explorarii spatiului, nu a fost cu siguranta cazul de asa ceva", a subliniat el.

"In ceea ce priveste explorarea spatiala americana, nu detin informatii pentru a le dezminti categoric. In orice caz, nicio informatie categorica. Nu sunt decat zvonuri anecdotice care nu trebuiesc crezute", a adaugat Bogomolov.