Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) l-au retinut, miercuri seara, pe Romeo Berceanu, fiul inspectorului-sef al Politiei de Frontiera Dolj, care lucra ca pompier la ISU Dolj - relateaza Agerpres. Acesta a primit mandat de retinere pentru 24 de ore, alaturi de alte 6 persoane, pentru comiterea de infractiuni informatice.

Una din cele sapte persoane acuzate nu a fost gasita de oamenii legii, insa procurorii au emis pe numele acesteia mandat de retinere in lipsa. Joi, toti cei retinuti vor fi prezentati Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventiva. Miercuri, au avut loc 11 perchezitii pentru anihilarea unui grup format din 13 persoane, specializat in infractiuni cu carti de credit.

Membrii grupului procurau dispozitive de copiere frauduloasa a datelor de pe cardurile bancare, dispozitivele urmand a fi utilizate pe teritoriul Statelor Unite. Aparatura de skimming urma sa fie expediata intr-un colet, prin disimularea acesteia in dispozitive receiver tip DIGI TV.