Banca Nationala a Romaniei a aprobat numirea lui Alexandru Ciobanu in functia de presedinte al BCR Banca pentru Locuinte la finele lunii octombrie 2009, se arata intr-un comunicat al institutiei.

„Ii uram bun venit oficial in echipa BCR BpL noului Presedinte. Suntem convinsi ca domnul Ciobanu o sa ne ajute sa ne imbunatatim rezultatele deja foarte bune pe care le avem cu Banca pentru Locuinte” a declarat Martin Skopek, vicepresedinte retail BCR si Presedinte al Consiliului de Supraveghere BCR BpL.

Alexandru Ciobanu il inlocuieste pe fostul presedinte Petre Tulin, care a preluat conducerea noii banci Banca Feroviara Romana, Ciobanu venind de la Raiffeisen Bpl, singura concurenta pe piata bancilor pentru locuinte. Proiectul unei banci similare a CEC a fost abandonat odata cu izbucnirea crizei si caderea pietei imobiliare.

BCR BpL este subsidiara Bancii Comerciale Romane (BCR) specializata in produse de tip economisire-creditare pentru domeniul locativ, care presupun o perioada initiala de economisire inainte de acordarea unui imprumut.

Banca, infiintata in aprilie 2008, are un singur concurent pe piata romaneasca, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, care a preluat HVB Banca pentru Locuinte.

Anul trecut, BCR Banca pentru Locuinte a inregistrat o pierdere de 11,68 milioane lei, in conditiile in care a activat efectiv sase luni, in timp ce activele bancii au ajuns la 63,75 milioane lei.