Deputatul PDL Alin Popoviciu, care a anuntat marti ideea organizarii unui concurs Miss Parlament, nu este la prima initiativa controversata. Aflat la al doilea mandat de deputat, Popoviciu a reusit sa imbine carierea politica cu cea de om de afaceri si s-a remarcat pe scena politica propunand proiecte de lege controversate si intrand in conflict cu colegii de partid. De numele lui Popoviciu se leaga celebra intiativa legislativa care prevede castrarea chimica a pedofiliilor (blocata de mai bine de 2 ani in Parlament), dar si conflictul cu Gheorghe Falca, primarul de Arad care l-a catalogat drept "un bou care face partidul de ras".

Alin Popoviciu alaturi de colega sa de partid Valeria ScheleanFoto: AGERPRES

Deputatul PDL Alin Popoviciu a anuntat ca doreste sa organizeze, la inceputul sesiunii, un concurs de frumusete la care sa participe doamnele si domnisoarele parlamentar. El intentioneaza sa organizeze concursul de 'miss' dupa o discutie cu colegi de la toate partidele. Intiativa acestuia nu este pe placul colegelor, fiind catalogata drept "o aberatie".

Alin Popoviciu s-a facut remarcat pe scena politica datorita conflictelor pe care le-a avut cu colegii de partid si intiativelor legislative controversate.

Popoviciu a intrat in atentia presei in iunie 2011, cand a anuntat un proiet de lege care prevedea castrarea chimica pentru pedofilii recidivisti, in conditiile in care pedeapsa maxima prevazuta de lege este de zece ani de inchisoare. De precizat este ca proiectul de lege a creat controverse si a ramas blocat in Parlament inca din 2011.

O alta intiativa controversata a deputatului PDL anuntata in 2013 prevedea interzicerea de la vanzare catre minori a sucurilor carbogazoase. "Bauturile carbogazoase, pline de E-uri, sunt ca niste droguri: creeaza dependenta, mai ales la copii", declara la vremea repectiva Popoviciu. Datorita criticilor publice, Popoviciu a renuntat sa mai depuna proiectul de lege in Parlament.

Nici la capitolul colegialitate Alin Popoviciu nu a avut prea mare succes. In 2012 i-a fost respinsa candidatura pentru Parlament de catre Comisia de Etica condusa de Monica Macovei. La interventiile lui Vasile Blaga, Popoviciu a fost repus drept candidat al PDL pentru postul de deputat de Timis.

In iunie 2013, Alin Popoviciu a intrat in conflict cu primarul Aradului, Gheorghe Falca, cei doi facand schimb de replici mai putin elegante. In cadrul unei conferinte de presa, Gheorghe Falca l-a criticat public extrem de dur pe acesta, catalogandu-l drept "un bou care face partidul de ras la televizor".

"E un bou si face partidul de ras pe la televiziuni. Nu-l trimite nimeni acolo, se duce singur, vorbeste numai prostii si de cele mai multe ori e nepregatit pentru tema aflata in discutie. Ma suna oamenii din teritoriu, de exemplu de la Satu Mare si imi spun sa-l iau pe Popoviciu de pe ecran, ca nu stie nimic si ne face numai deservicii. Ce sa mai zic, omul asta ca sa ajunga politician mai are de citit multe carti", a declarat Gheorghe Falca, citat deAntena 3.

Replica lui Popoviciu nu a intarziat: "Falca este un nimeni si i-as aduce aminte ca toate echipamentele de schi pe care le are el si sotia lui sunt de la mine. Atunci ma lingea undeva, iar acum ma injura. El l-a facut bou si pe Boc, a vorbit urat si despre Elena Udrea si Vasile Blaga. Diferenta dintre mine si el este ca pe Falca nu vrea sa-l scoata partidul la televizor. El sa-si rezolve, mai intai, problemele cu DNA-ul", spune Popoviciu.

Tot in vara, Popoviciu a intrat in conflict si cu Monica Macovei. Popoviciu a anuntat public ca, in calitatea sa de vicepresedinte PDL, va propune conduceri centrale a partidului exluderea fostilor ministri Daniel Funeriu si Teodor Baconschi pe motiv ca nu trebuie tinuti in partid oameni care ataca in fiecare zi PDL.

Monica Macovei a intervent public in apararea celor doi, solicitand delimitarea conducerii centrale a PDL de declaratiile lui Popoviciu si sanctionarea acestuia. Conflictul s-a stins prin demisia lui Funeriu si Banconschi, inainte ca partidul sa ia o decizie in conflictul creat de Popoviciu.

Ascensiunea in politica si afacerile lui Popoviciu

PotrivitCV-uluisau publicat pe Camera Deputatilor, Popoviciu, a fost un om de afaceri din anii 90, mai exact director economic la SC SVETEX SRL in perioada 1998 - 2003, si manager general la mai multe societati unde este si actionar in prezent. In 2004 a fost ales consilier judetean la Timis pe listele PDL, iar in 2008 a obtinut primul mandat de deputat sub sigla aceluiasi partid.

In timpul guvernarii Boc a fost ales secretar executiv in conducerea centala PDL si considerat apropiat de Elena Udrea. Presa din Timis l-a acuzat pe Popoviciu ca are afaceri cu statul prin intermediul rudelor si al sotiei. Potrivit ziarului localZiua de Vest, sotia acestuia, fratele sau verisorul au facut afaceri cu statul.

Verisorul acestuia, Cristian Iga, prin firma sa a inchiriat fosta Agentie de bilete CFR, preluand astfel cele mai bune spatii comerciale din aeroportul si gara CFR a Timisoarei. Popoviciu a preluat direct pe firma lui clubul CFR si o cladire de circa 1.000 de metri patrati din centrul orasului unde a construit un poligon.

Dupa contestarea lui Emil Boc in interiorul partidului si demisia acestuia, Popoviciu a schimbat taberele, sustinandu-l pe Vasile Blaga pentru sefia PDL. A fost ales vicepresedinte al PDL in echipa lui Vasile Blaga si a obtinut un nou mandat de deputat de Timis.