Deputatul PSD Bogdan Diaconu scrie intr-un editorial preluat de site-ul Vocea Rusiei ca turneul lui Victor Ponta in tarile asiatice l-a deranjat pe presedintele Traian Basescu. In opinia lui Diaconu (fost PC, actual PSD) Traian Basescu nu doreste "sa fim o tara puternica si care isi decide singura propriul destin si parteneriatele in functie de interesele nationale". Deputatul PSD a mai colaborat cu site-ul Vocea Rusiei si in 2012, in perioada referendumului pentru demiterea presedintelui.

"Un parteneriat strategic cu China? Nu avem nevoie, este parerea Cotroceniului. Noi trebuie sa stam cuminti in cusca si sa primim din cand in cand cate un os, nu sa fim o tara puternica si care isi decide singura propriul destin si parteneriatele in functie de interesele nationale. Acesta este mesajul de suparare al presedintelui Basescu, dar si al tuturor care nu vad cu ochi buni cum Romania se deschide catre Asia", scrie Bogdan Diaconu.

Editorialul se numeste "Basescu, suparat ca Romania a redevenit o tara, depasindu-si statutul de colonie" si a fost publicat initial pe Blogurile Adevarul si apoi preluat de site-ulVocea Rusiei - site-ul oficial al postului de radio guvernamental al Kremlinului.

De altfel, Diaconu nu este la prima colaborarea cu Vocea Rusiei. In 2012 la referendumul de suspendare a presedintelui Traian Basescu,Diaconu a comentat pentru Vocea Rusiei atacurile lui Traian Basescu la adresa site-ului respectiv.

  • "Traian Basescu a dorit intotdeauna sa dea vina pentru esecul sau pe altii. Iar cand poporul roman i-a aratat cu 7,4 milioane de voturi ca nu-l mai doreste, cauta tapi ispasitori inauntru si in exteriorul tarii. Nimeni nu s-a inspirat din Vocea Rusiei, iar daca parerile analistilor de la Vocea Rusiei au fost similare uneori cu cele ale analistilor romani inseamna ca au fost lucruri de bun simt care s-au impus prin evidenta.De exemplu, este evident ca premierul Ungariei Viktor Orban a intervenit in politica interna a Romaniei prin indemnul la boicotul votului de la referendum. Acest lucru a fost sesizat corect si de Vocea Rusiei, precum si de multi politicieni si analisti romani. Evidenta este evidenta pentru toti, acest lucru nu constituie o vina decat pentru presedintele suspendat care i-ar vrea la puscarie pe toti. Probabil si pe jurnalistii si analistii de la Vocea Rusiei!", a declarat Bogdan Diaconu.