Curtea Suprema a respins contestatia judecatoarei Gabriela Barsan, acuzata de DNA de trafic de influenta, fata de perchezitia DNA
Procurorii DNA au efectuat joi, 6 octombrie, perchezitii la domiciliile a doi judecatori de la ICCJ, Gabriela Victoria Birsan si Iuliana Pusoiu, suspectati de aranjarea unor procese. Perchezitiile au fost realizate dupa ce Consiliul Superior al Magistraturii a incuviintat acest lucru. Perchezitia a fost aprobata si de un judecator ICCJ.
Judecatoarea Gabriela Barsan a contestat incheierea magistratului care a permis procurorilor DNA sa realizeze perchezitia. Contestatia a fost judecata de un complet de cinci judecatori ai ICCJ care au decis, miercuri 12 octombrie, ca cererea Gabrielei Barsan este inadmisibila. Potrivit reprezentantilor ICCJ, contestatia incheierii prin care s-a dispus perchezitia va fi judecata odata cu judecarea procesului pe fond.
Contactata telefonic de HotNews.ro, judecatoarea Gabriela Barsan a declarat ca nu cunoaste decizia completului de cinci privind contestatia fata de perchezitie. "Nu stiu nimic despre asta. Pot sa va spun insa ca nu ma mai surprinde nimic", a declarat judecatoarea Gabriela Barsan. Cat despre contestatia incheierii judecatoresti care a permis perchezitia, judecatoarea a explicat ca "orice hotarare trebuie sa aibe o cale de atac".
Judecatoarea Gabriela Barsan, a declarat pentru HotNews.ro, marti 11 octombrie, ca sotul sau, judecatorul Romaniei la CEDO, Corneliu Barsan, a sesizat Consiliul Europei, a incunostiintat CEDO si a notificat Ministerul roman de externe in legatura cu perchezitia efectuata la domiciliul sau.
"Perchezitia s-a facut fara aducerea la cunostinta a unui act de acuzare si fara a se tine seama de imunitatea pe care titularul domiciliului o are", a explicat judecatoarea Barsan. Citeste aici mai multe despre sesizarile trimise de judecatorul Corneliu Barsan.
Procurorii anticoruptie au anuntat luni, 10 octombrie, ca au inceput urmarirea penala fata de Gabriela Victoria Barsan (presedinte al Sectiei de contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie) si de Iuliana Pusoiu, judecator la ICCJ in cadrul aceleiasi sectii, ambele fiind acuzate de trafic de influenta. In acelasi dosar sunt urmariti penal avocata Claudia Gherbovan Silinescu si omul de afaceri Gabriel Chiriac, ambii pentru cumparare de influenta, informeaza DNA, intr-un comunicat.
Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale, in perioada mai 2010 - mai 2011, cele doua judecatoare ar fi primit, in mod repetat, de la Claudia Gherbovan Silinescu si Chiriac Gabriel, diferite foloase reprezentand bijuterii, contravaloarea unor bilete de avion si plata cazarii pentru diferite deplasari in strainatate, suportarea cheltuielilor ocazionate de organizarea unor petreceri la restaurant si asigurarea folosintei gratuite a unui apartament situat in Paris - Franta. Foloasele respective au fost primite in schimbul facilitarii solutionarii favorabile a unor dosare aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia de contencios administrativ si fiscal.
Cadourile ar fi fost transmise prin avocata Claudia Gherbovan- Silinescu, aparatoarea lui Chiriac in procesele de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Silinescu este prietena si fosta colega de instanta cu judecatoarele Barsan si Pusoiu. Traficul de influenta in favoarea lui Chiriac ar fi fost exercitat pe o perioada indelungata.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
1) Cand aceste doua judecatoare au fost numite in functiile pe care le detin la ICCJ
2) Cine le-a sustinut/ajutat/promovat ca sa ajunga in acceste posturi.
Nu de alta dar sa aflem si cine e in spatele lor
Multumesc anticipat,
Adrian US
daca am afla..................
e putin ciudata situatia
nu prea se spune la tv
fara braking news
hmmmmmmmmmmmmmm.............
si ei erau judecatori la inalta curte de casatie si justitie,
ca si doamnele astea doua.
mai tineti minte cum au aparut in presa cazurile costiniu si jipa?
au aparut in stenogramele domnului senator catalin voicu.
'mnealui explica atunci cum, avand sub bagheta un judecator-procuror-militian prieten, poti rasturna in favoarea ta orice situatie si orice verdict al justitiei.
nu gratis - ci contra a sute de milioane de euro, cat cerea costiniu de la regii asfaltului, ca sa ii ajute prietenii lui cointeresati, judecatorii.
de ce e asa valoroasa prietenia cu cineva de la inalta curte de casatie si justitie din romania: pentru ca este instanta judiciara suprema, care poate rasturna absolut orice situatie juridica anterioara.
deasupra ei nu mai exista nimic.
ICCJ poate sa te faca milionar, poate sa te ierte de orice, dar poate sa te distruga, nevinovat fiind, ca sa ii salveze pe adversarii tai care o cumpara.
acum, sa ne imaginam putin cat rau au facut cele doua individe si cat de nenorocita este tara asta, al carei judecator la CEDO (sotul judecatoarei Barsan), o fi fost si el in excursii cu nevasta-sa, pe spatele justitiei trimise la produs.
dom' Barsan, demisia! nu ti-a zis nevasta matale cum devine cu excursiile si cadourile alea?
Mister Birsan ( ce mioritic suna - oitza birsana) s-a facut de kakao la colegii de la CEDO daca s-a plans de imunitatea domiciliului.
Si pe noi ca natie.......once again.
asa, pt info, mister barsan este judecator CEDO de 15 ani, are salar de 25000 de euro pe luna, pe langa asta cartile lui sunt cele mai cautate si mai apreciate, deci implicit foarte bine vandute. cucoana barsan este presedinte de sectie la ICCJ, are salar probabil 100 de milioane de lei, pe langa asta preda la diverse facultati, pe bani grei.
Acum, voi chiar credeti, avand in vedere cele de mai sus, ca aranjeaza procese pt niste bilete de avion si mese la restaurant? acum serios, deja DNA-ul devine penibil rau, au sute de dosare pornite, merg cu mascatii peste toti, ca dupa 3 luni sa nu mai stie nimeni nimic de acele cazuri. NU AU DUS LA FINAL NICI UN SINGUR DOSAR DIN SUTELE PE CARE LE AU!
Mai este ceva gresit si in ipotezele tale: anume ca tu consideri ca exista o limita a averii dupa care un om devine corect si nu mai doreste decat venituri cinstite, legale. Aceasta supozitie nu a fost demonstrata niciodata si, mai mult, este zilnic contrazisa de realitate. Cine fura odata, daca este neprins si nepedepsit, foarte probabil ca va mai fura si altadata, indiferent de cat acumuleaza intre timp.