Ce spun Uniunea Nationala a Judecatorilor si Asociatia Magistratilor despre scandalul de la ICCJ: Persoanele aflate in functii de conducere asupra carora planeaza suspiciuni de coruptie ar trebui sa demisioneze
"Increderea societatii in sistemul judiciar constituie fundamentul legitimitatii acestuia intr-un stat democratic, astfel incat fiecare judecator are obligatia de a apara increderea publica in sistemul judiciar. Inalta Curte de Casatie si Justitie este varful ierarhiei judecatoresti, iar comportamentul judecatorilor sai afecteaza extrem de grav imaginea publica a justitiei. (...) Departe de a aduce atingere prezumtiei de nevinovatie, o astfel de atitudine este de natura a salvgarda increderea pe care sistemul si intreaga societate o au in legatura cu activitatea pe care au desfasurat-o pana in prezent, recunoscuta prin insasi numirea in pozitii reprezentative ale sistemului", subliniaza reprezentantii celor doua asociatii, intr-un comunicat remis HotNews.ro.
In acelasi document se face referire si la solicitarea adresata ieri de catre Plenul CSM "institutiilor de presa romanesti de a se abtine in a transmite informatii nevalidate de catre institutiile statului" , iar Uniunea Nationala a Judecatorilor "reaminteste membrilor acestuia ca rolul de caine de paza al democratiei pe care il joaca presa libera este fundamental intr-o societate democratica. Importanta surselor in aceste proces a fost subliniata de nenumarate ori de catre jurisprudenta CEDO. Or, a cere validarea informatiilor de catre institutiile statului inseamna a cere anularea rolului acestora. Atentia Consiliului trebuie sa se indrepte intr-o alta directie; prin intermediul Inspectiei Judiciare trebuie sa faca verificari pentru a stabili daca si cum a fost posibil ca acte din dosarul instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie sa ajunga in presa si sa ia masurile ce se impun pentru a impiedica astfel de practici, nelegale, si cu efecte extrem de periculoase pentru actul de justitie. Reamintim, asa cum am facut-o si in trecut, ca intr-un stat de drept, JUSTITIA se face in salile de judecata si nu in paginile ziarelor sau in emisiunile de televiziune."
11 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, anchetati pentru coruptie
Cine este avocata Claudia Silinescu Gherbovan, acuzata ca a cumparat influenta judecatoarelor Gabriela Barsan si Iuliana Pusoiu de la Curtea Suprema
Judecatoarea Iuliana Pusoiu, acuzata oficial de trafic de influenta
VIDEO Judecatoarea Gabriela Victoria Birsan despre ancheta DNA: Nu pot vorbi de vinovatie sau implicare, pentru ca acest lucru este exclus. Vezi in text declaratia de avere a judecatoarei

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
Solutia: sa fie revocate persoanele care sunt suspectate de coruptie, dar aici CSM si ICCJ arata ca sunt in cardasie cu ele.
Alta solutie: toti cetatenii sa refuze sa mai discute, colaboreze in orice fel cu institutiile astea, sa faca demonstratii de protest, sa sesizeze institutiile europene practic sa fie o opozitie pe fata si dura fata de coruptii care fura si distrug moral societatea romaneasca.
Asta e solutia din moment ce CSM si ICCJ par sa fie niste adunari de corupti pentru cu singurul scop de a sustine drepturile coruptilor in detrimentul tutror romanilor.
si mirarea mea i-ar cuprinde pe mai toti angajatii platiti de la buget. care iau plata asta de la sine inteleasa si ne-presupunind vreun efort serios.
In Romania, este o regula cand te stii cu musca pe caciula.. urli tare si daca se poate primul, ca nu esti vinovat si ca e o manevra politica...!
Ce se intampla cu acesti judecatori care au judecat stramb si prin deciziile lor au afectat destinele unor famillii, a unor oameni.
Cine si cu cat ar trebui sa plateasca pentru prejudiciu material, emotinal, ..., adus de acest judecatori ?
Sunt fff multi judecatori atat la ICCJ cat si in provincie care judeca stramb si asta pentru interese de grup si personale.
Nu zau? Dupa cum vedem cu totii, justitia NU se mai face de mult in salile de judecata. Potrivit judecatoarelor ICCJ anchetate de DNA, justitia se face la restaurant la masa cu cercetatii penali, in vacante in strainatate in locatii exotice impreuna cu familia avocatei inculpatilor, sau in timpul vacantelor la Paris in apartamentul pus la dispozitie de persoana care trebuie judecata.
Halal justitie, halal stat de drept.
Nici macar n-au bruma de bun simt pentru a-si da demisia!
Fapta este fapta si ar trebui sa raspunda in fata legii !Se anunta ca se vor schimba legile in cazul in care un magistrat este condamnat dovedit ca nu si-a repectat statutul de magistrat,atunci sa nu mai fie pensionat cu legea speciala pentru magistrati.Ar fi un pas inainte!