Cu toate ca este seful Comisiei de Admitere in judetul Cluj si examenele nu s-au incheiat inca, Titiana Zlatior, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj a plecat in concediu. Locul sau a fost preluat de Corina Chertes.

Zlatior a fost prevazatoare si a actionat conform legilor in vigoare, dar prin plecarea pripita in concediu a reusit sa amane ancheta ministerului Educatiei si Cercetarii pe o perioada nedeterminata.

Astfel, Zlatior a reusit sa mai incalce inca o data, metodologia organizarii si desfasurarii examenelor de admitere, care precizeaza ca presedintele unei Comisii de Admitere nu poate pleca in concediu pana la incheierea acestora decat in cazuri extreme. Motivul "extrem" pentru care Zlatior si-a luat concediu este de natura personala.

Titiana Zlatior si-a luat concediu cu doua zile inainte ca ministrul Educatiei si Cercetarii, Mircea Miclea, aflat la Cluj, sa declare ca a deschis o ancheta pentru a verifica activitatea inspectorului general.

Cu toate ca presa locala a semnalat de mai multe ori neregularitatile savarsite de Zlatior in perioada testelor nationale si a examenului de bacalaureat, Mircea Miclea a refuzat sa comenteze situatia de la ISJ Cluj, declarand ca, pana acum, au fost prioritare testele nationale si examenele de bacalaureat si ca de acum se va desfasura o ancheta.

"Daca, in urma acesteia, se va demonstra ca inspectorul de la Cluj nu si-a facut treaba, atunci vom vedea ce este de facut", s-a rezumat Miclea sa declare. Ancheta va fi, insa, suspendata temporar, de vreme ce personajul principal este de negasit.

Acord "de sus"

Metodologia precizeaza faptul ca in cazul in care un sef al unei Comisii Judetene de Admitere pleaca in concediu inainte de incheierea completa a ciclului de examene, acesta trebuie sa faca o cerere scrisa la minister, motivandu-si plecarea, iar cererea trebuie sa fie aprobata de secretarul de stat.

Titiana Zlatior a reusit sa obtina aprobarea de a merge in concediu din partea lui Paloma Petrescu, fara sa precizeze, insa, motivul pentru care va absenta.

"Ne-a cam luat prin surprindere cererea de concediu a inspectorului general al ISJ Cluj, dat fiind ca e o perioada de examene, insa aceasta a delegat-o pe inspectorul scolar general adjunct Corina Chertes, sa-i indeplineasca sarcinile.

Cum metodologia nu interzice acest lucru, i-a fost aprobata cererea de concediu, cu toate ca nu se cunoaste motivatia pe care o are inspectorul", a spus Daniel Tomoni, din cadrul biroului mass-media al ministerului.