PD si PNL Alba au prezentat fiecare in parte ieri, in conferintele de presa saptamanale pe care le tin separat, acte prin care dovedesc faptul ca primarul comunei Mihalt, Marin Carnat, este membru atat al PNL cat si al PD.

"Mentionez ca nu sunt membru PD si doresc sa precizez faptul ca incepand cu data de 11.11.2004 sunt membru al Partidului National Liberal, organizatia Mihalt si nu am semnat ulterior nici o adeziune la un alt partid politic", se arata in documentul semnat de primarului Carnat, pe care liberalii l-au prezentat ieri in cadrul conferintei de presa ca dovada a apartentei netagaduite a acestuia la PNL.

Aceasta declaratie vine ca urmare a afirmatiilor facute vinerea trecuta de presedintele executiv al PD Alba, Ion Dumitrel, potrivit carora Marin Carnat ar fi devenit in seara zilei de joi, 8 iunie 2006, membru al PD. La randul lor democratii au prezentat ieri, in sprijinul acestor afirmatii, chiar copia adeziunii pe care primarul comunei Mihalt a semnat-o in data de 8 iunie.

De precizat ca semnaturile de pe cele doua documente, adica declaratia pe proprie raspundere prezentata de liberali si respectiv adeziunea, seamana izbitor, astfel ca varianta falsificarii acesteia pe unul dintre cele doua documente este exclusa.

De altfel responsabilul departamentului Reurse Umane din cadrul PD, Eugen Maier a declarat pentru ziarul "Unirea" ca primarul Marin Carnat insusi i-a inmanat adeziunea semnata, ocazie cu care a confirmat faptul ca nu mai face parte dintr-un alt partid.

Anuntul potrivit caruia primarul din Mihalt ar fi trecut de la PPCD (fost PNTCD) la PD a mirat destul de mult, avand in vedere ca era de notorietate apropierea lui Carnat fata de prefectul Cosmin Covaciu si de liberali. Cele doua documente prezentate ieri, ambele purtand semnatura lui Marin Carnat se bat cap in cap, ridicand unele semne de intrebare cel putin asupra memoriei sale.

Din pacate Marin Carnat si-a tinut ieri telefonul inchis si nu a putut fi contactat pentru a lamuri situatia, in conditiile in care ambele partide au prezentat dovezi valide care confirma apartenenta politica a primarului.

Este de notorietate la nivel de judet lupta dusa intre cele doua partide ale Aliantei pentru a racola primari de la partidele din opozitie, scorul fiind destul de strans. Iar Mihaltul, o comuna bogata si cu un numar mare de locuitori, ar fi o buna achizitie pentru oricare.

Poate astfel se explica o data in plus, dorinta democratilor, respectiv a liberalilor de a-l avea in randurile lor. De campania de racolare asidua din partea PD si PNL se plange cel mai mult PSD-ul care a pierdut pana acum peste 20 de primari, viceprimari si consilieri locali.

In ce partid este acum membru cu adevarat primarul din Mihalt, nici el nu pare a sti. Nici ce vor face liberalii si democratii, ambele partide pacalite de acelasi primar, nu se stie, dar situatia nu este roz.