Directorul executiv adjunct al Finantelor Publice Gorj, Dumitru Pirvulescu, poseda unul dintre cele mai mari imobile, din cartierul 9 Mai al municipiului Targu Jiu. Cladirea, P+3, atinge inaltimea unui bloc din zona.

Pirvulescu a ridicat blocul respectiv in ultimii cativa ani, dupa ce a achizitionat terenul, prin firma familiei. La societatea respectiva, SC VARESE SA Tg. Jiu, cinci dintre membrii familiei sunt actionari.

In septembrie 2002, firma familiei Pirvulescu achizitiona cu 800 de milioane de lei un tern de 385 mp. Directorul executiv adjunct al finantelor gorjene detine 40 la suta din actiunile societatii. Sotia acestuia este administrator si director al firmei, iar copiii sunt angajati ca agenti de vanzari.

Cinci apartamente pentru familia Pirvulescu

Suprafata locuibila a imobilului este de aproximativ 600 mp. Parterul cladirii a fost transformat in spatiu comercial pentru firma. Societatea are ca obiect de activitate distributia de lubrifianti, aici fiind organizat un showroom pentru vopsele. Etajul I al cladirii este destinat birourilor pentru societate, iar etajul al II-lea a fost rezervat familiei.

Membrii acesteia au la dispozitie cinci apartamente, care se afla in lucru. Pirvulescu spera sa se mute in noua casa, la inceputul lui noiembrie: “Noi am vandut si apartamentul meu si pe cel al sotiei si toti banii merg acolo. Dar interiorul, la etajele superioare, nu este gata.

Am obtinut o pasuire de la cei care au cumparat apartamentul, ca sa mai stam acolo pana pe 1 noiembrie”, a declarat directorul.

Seful de la finante este, de cateva luni, si membru in AGA la Conservare Mine. Pirvulescu a lucrat o perioada la CEC, apoi a fost comisar la Garda Financiara, iar de anul trecut ocupa functia de director adjunct in cadrul Directiei de Finante Gorj, in urma unui algoritm politic PNL.

Pirvulescu a participat si la conferintele partidului, insa spune ca nu are calitatea de membru al formatiunii politice.

Proprietati la tara

Afacerea familiei a fost pornita de catre sotia acestuia, impreuna cu o prietena, care s-a retras ulterior. Treptat, actionari au devenit toti membrii familiei. Dumitru Pirvulescu spune ca pentru a finaliza imobilul a vandut doua apartamente si a luat si un credit bancar de 2,2 miliarde de lei.

Directorul mai detine o casa, in comuna Sacelu, pe care a mostenit-o si unde mai are si cateva mii de mp de teren, agricol si intravilan. In averea acestuia se inscrie si un autoturism Daewoo.