Din cei 14 parlamentari, doar opt deputati si-au completat la timp declaratiile de avere. Din diverse ratiuni, doi deputati si nici un senator clujean nu si-au depus la timp declaratia de avere.

Mai putina bogatie

Senatorul PSD Vasile Dincu sustine ca si-a completat la timp declaratia, insa a trimis-o abia la finalul saptaminii trecute la Bucuresti, neavind nimic schimbat in veniturile sale in decursul ultimului an. „Am completat-o deja, dar de abia luni (n.r., azi) o sa apara pe site. Oricum, exista schimbari doar in minus", a declarat Dincu.

Vacanta vs declaratia

Nici in dreptul numelui Norica Nicolai, senator PNL, nu apare declaratia de avere din ultimul an. Contactata telefonic, Nicolai a spus ca si-a completat la timp declaratia de avere, insa sustine ca aceasta nu a fost data publicitatii inca din cauza vacantei functionarilor de la Bucuresti.

"Nici unui senator nu ii apare declaratia pe site si cred ca acest lucru se datoreaza vacantei functionarilor din Senat. Sint convinsa ca o data cu inceperea lucrului vor aparea pe site", a comentat Nicolai.

Funar nu vrea sa auda de averi

Gheorghe Funar, senator PRM, nu si-a completat declaratia de avere. Aceasta pentru ca senatorul clujean sustine ca nu au survenit schimbari in veniturile sale in decursul anului care tocmai a trecut. „O sa o depun imediat ce voi ajunge la Bucuresti.

Am mers in Parlament pentru a le fi de folos clujenilor, si nu pentru a face bani, de asta veniturile mele sint aceleasi si nu am ce declara", a spus Funar.

In curs de completare

Senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter este in curs de completare a declaratiei de avere. Desi, potrivit acestuia, au existat schimbari, nu a putut sa-si reactualizeze declaratia, deoarece nu avea toate datele necesare in 2006. Insa promite ca, o data cu prima plecare la Bucuresti, va depune declaratia de avere.

"Cred ca saptamina viitoare sigur va fi reactualizata, deoarece acum dispun de toate datele necesare", a explicat Eckstein.

Lipsa timpului

Deputatul independent Mircia Giurgiu nu apare pe site-ul www.cdep.ro cu declaratia de avere completata pentru anul care tocmai s-a incheiat. Motivul? Nu a avut timp, desi exista niste schimbari pe care a fost dispus sa le publice inainte de aparitia acestora pe site.

Astfel, deputatul clujean a reusit sa-si cumpere apartamentul in care locuieste, a achizitionat in leasing pe 5 ani un Peugeot 206 si are conturi in valoare de 50.000 de lei.

Bucurestiul e departe de avere

Nici Petru Calian, deputat PC, nu si-a actualizat declaratia de avere, motivind lipsa modificarilor spectaculoase ale venitului in anul 2006. „Nu s-a intimplat nimic special in conturile pe care le detin si nici nu am facut investitii in nume personal. Singurele schimbari sint investitiile pe firma", a spus Calian.

Motivul pentru care nu si-a facut publica declaratia este acela ca nu a prea ajuns prin Bucuresti.

Buda are albine de 80.000 de lei

Daniel Buda, deputat PD, a cumparat in 2006 un teren, un apartament si bijuterii in valoare de 1.000 de euro. De asemenea, deputatul clujean a cumparat si 53 de familii de albine, in valoare de aproape 80.000 de lei, si a vindut actiunile in valoare de 5.000 de lei pe care le detinea la Rompetrol. Veniturile familiei Buda au ajuns in 2006 la 103.306 lei.

Conturi noi pentru Iordache

Gratiela Iordache, deputat PD, are aceleasi avutii pe care le-a avut si in 2004. Un teren, o cladire si o masina. Insa a acumulat conturi de 8.000 de euro si aproximativ 30.000 de lei.

Active financiare

Deputatul UDMR Konya Hamar Sandor are si el aceleasi masini si terenuri pe care le avea declarate si in 2005, insa in 2006 a avut active financiare in valoare de 12.000 de dolari si 36.500 de euro. Totalul cistigurilor declarate de deputat s-a ridicat la peste 55.000 de lei.

Decontari pentru Mate

Mate Andras, deputat UDMR, are tot sapte terenuri, citeva apartamente si case proprietate personala in judetele Cluj si Salaj si aceeasi masina. Insa la rubrica de cadouri a trecut inclusiv decontarile de transport platite de Parlament!

Mai multi bani

Vasile Puscas nu are terenuri noi, dar si-a cumparat in decursul ultimului an un apartament nou. Are aceeasi masina, un Mercedes din 2002. Venitul integral al familiei s-a ridicat la 154.160 de lei, fata de 121.000 de lei cistigati in 2005.

Credit personal

Mircea Pusca, deputat PNL, are aceleasi imobile si acelasi automobil fabricat in 1997, dar are conturi de aproape 25.000 de lei, 10.000 de euro si a realizat investitii de 316.076 de lei. De asemenea, a contractat un credit pentru nevoi personale de 60.000 de euro.

Active mai putine

Vasile Soporan, deputat PSD, a vindut in 2006 un apartament de 100.000 de euro. Valoarea activelor financiare a fost de 16.000 de lei, mai putin cu 2.000 de lei decit in 2005.

Aceleasi datorii

Horia Uioreanu, deputat PNL, are aceleasi datorii de citiva ani, in valoare de 6.000 de euro, catre Banca Transilvania. Liberalul clujean a acumulat in 2006 aproape 50.000 de lei.