Decizia parchetului

Cu doua saptamani in urma, Parchetul Turda a finalizat dosarul 1538/P/2006, in care Vasile Salagean si Dan Zahan erau acuzati de fals si uz de fals. Acuzatiile le-au fost aduse pentru faptul ca au semnat in fals pentru cateva persoane, astfel incat sa poata schimba conducerea asociatiei.

Parchetul a confirmat acuzatiile concluzionand urmatoarele: in ziua de 15.02.2006, gruparea formata din sustinatorii invinuitului Salagean Vasile au invocat o Adunare Generala la care se pretinde ca au fost prezenti 22 de membri, in realitate un numar de 5 membri mentionati ca prezenti, nu au participat la aceasta sedinta.

Acesta a fost motivul pentru care Asociatia Luptatorilor din 22 Decembrie 1989, gruparea Popescu Marian, a contestat valabilitatea acelei Adunari Generale sustinandu-se ca s-au facut semnaturi in fals.

In urma cercetarilor a rezultat ca Bodea Teodor nu a participat la sedinta din 15.02.2006 si nu a mandatat vreun membru al asociatiei sa voteze in numele sau. Din dosar reiese ca nici Lar Ioan Marcel nu a participat la sedinta si ca ar fi aflat de la alte persoane ca la aceea data a avut loc sedinta.

Pe aceste motive, Parchetul a sesizat Judecatoria Turda pentru desfiintarea totala a procesului verbal intocmit cu ocazia Adunarii Generale extraordinare din data de 15.02.2006 a Asociatiei Luptatorilor revolutiei din Decembrie 1989.

Consecintele care decurg din desfiintarea procesului verbal sunt ca gruparea Salagean-Zahan pierde controlul asupra asociatiei, cei doi fiind scosi de sub urmarire penala, aplicandu-li-se amenda contraventionala.

Ce vor revolutionarii

In acest context, gruparea Popescu a hotarat contestarea deciziei parchetului si continuarea cercetarilor pentru acuzatia de uz de fals adusa celor doi si recuperarea banilor incasati din contractele de sponsorizare.

Totodata se are in vedere aflarea adevarului privind furtul placutei de pe monument si initierea unui demers judecatoresc impotriva lui Zahan privitor la acuzatiile de calomie aduse revolutionarilor intr-un articol aparut intr-un ziar local.

De asemenea, au hotarat chemarea la discutii a membrilor celeilalte grupari, iar in cazul neprezentarii, acestia vor fi exclusi din cadrul asociatiei.